Priorita kondiční přípravy je, aby hráči pracovali v malých skupinkách rozdělených podle individuální výkonnosti a potřeb. „Společně ve skupinách trénují mladíci, kluci ve středním věku a těžší hráči,“ vysvětlil asistent hlavního kouče Komety Kamil Pokorný.

A náplň přípravy? Hlavně posilovna. „Kluci v ní tráví hodně času, samozřejmě ji ale prokládají běháním, výběhem schodů nebo jízdou na kole,“ popsal Pokorný. Kdo má zájem, může si od středy i zabruslit. „Na ledě budeme mít tři tréninky týdně. Zaměříme se na zlepšení schopností jednotlivců, na závěr zařadíme kondiční bruslení,“ poznamenal.

Tým ale zatím není kompletní. Například Martin Erat, Juraj Mikuš, Ondřej Němec, Martin Zaťovič nebo Michal Barinka volí individuální přípravu a ke kádru se připojí později.

Útočník Lukáš Nahodil.
Nahodil o návratu do Komety: Beru ho jako druhou a poslední šanci v Brně

Poslední jmenovaný trénuje šest dní v týdnu. „Čtyřikrát se připravuju dvoufázově, ve středu a v sobotu jednou. Dopoledne strávím dvě hodiny v posilovně, do toho přidávám tenis nebo badminton. Odpoledne mám spinning nebo jezdím na kole,“ popsal brzy čtyřiatřicetiletý bek. Samostatně se připravuje přibližně dva měsíce.

K týmu se připojí na konci července, kdy už naplno vypukne příprava na ledě. „Teď se chodím třeba dvakrát třikrát za týden sklouznout, abych z toho nevypadl,“ řekl Barinka.

Jakub Vrána při draftu NHL.
NHL vrcholí v šokujícím složení. Je jisté, že Stanley Cup pozdvihne Čech

Trenéři nemají obavy, že hráči s individuálním plánem něco zanedbají. „Jsou to naprosto zodpovědní profesionálové. Stejně se připravovali už dřív a byli v dobré kondici. Samozřejmě před začátkem sezony máme funkční testy, které nám ukážou, jak na tom všichni hráči jsou,“ zmínil Pokorný.

Systém letního drilu nechtějí v Kometě měnit. „Neplánujeme žádné novinky. Znovu se připravujeme v domácím prostředí standardním způsobem, který nám v posledních dvou letech přinesl kondičně dobře připravené mužstvo. Nic neměníme. Pokračujeme v tom, co funguje,“ dodal.

Se Starobrnem na další tři roky:
Kometa prodloužila spolupráci s brněnským pivovarem Starobrno o další tři roky. Firma je s klubem spjatá už od roku 2012. „Starobrno patří k pilířům našeho rozpočtu. Jsme hrdí, že je partnerství dlouhodobé,“ uvedl majitel Komety Libor Zábranský.