"Určitě to bude zvláštní zápas, protože jsem na Slavii vyrůstal, ale já se na to těším. Znám tam prakticky všechny kluky," řekl Krejčík ČTK. "Derby má vždy jiný náboj než normální zápas," uvedl.

Jeho cestu do Sparty zapříčinilo majetkové propojení týmů, které hrají v Tipsport areně. V pátek se ale bude hrát v libeňské hale, kterou dobře zná. "Myslím si, že si tam na všechno rychle zvyknu. Určitě to ale bude těžký zápas, o tom žádná," usmíval se dvaadvacetiletý bek.

Krejčík stále čeká na premiérovou branku

Krejčík přišel do Sparty v polovině září zatím na měsíční hostování. Odehrál osm zápasů, ve kterých si připsal dvě asistence. Stále tak čeká na premiérovou branku a vůbec by se nezlobil, kdyby přišla proti Slavii. Brankáři Dominiku Furchovi už ji i slíbil.

"Volali jsme si a říkal jsem mu to. Uvidíme, jak to dopadne," smál se. Sice nepatří mezi vyhlášené střelce, nulu v kolonce gólů by ale už rád vymazal. "Bylo by docela dobré, kdyby mi to tam už spadlo. Přece jen je to nějaký pátek, co jsem ho dal. Proti Slavii by to bylo hezké," řekl.

Ve Spartě je zatím Krejčík spokojený. "Dostávám hodně prostoru, za to jsem rád. Ve Lvu jsem toho času moc nedostal. Celý první trip jsem nehrál, takže jsem rád, že si mohu zahrát hokej," uvedl Krejčík, který kádr Lva opustil po první sérii zápasů na soupeřových kluzištích.