Nastal čas vrátit se domů, do Havířova.

Citelný odchod mu v Přerově nikdo nezazlíval.

To se jen potvrdilo během středečního utkání WSM ligy v MEO Aréně. Zkušeného útočníka čekalo vřelé přivítání od fanoušků i lidí kolem přerovského hokeje.

„Trošku mě to i dojalo,“ přiznal autor první branky hostů, která nastartovala havířovský obrat.

Hokejisté Přerova (v modrožlutém) proti AZ Residomo Havířov
Zubři proti Havířovu ukončili čekání na gól. Dvoubrankový náskok ale nestačil



Marku, tak jaký byl pro vás návrat do Přerova?
Bylo to specifické po těch dvou úžasných sezonách, co jsem tady s tou partou zažil. Už na rozbruslení na mě pokřikovali lidi. A to moc hezky, za což děkuji. Poděkovali a přivítali mě na ledě, dokonce mě to trošku dojalo. Ty dva roky tady byly krásné, takže jsem si to užil. Díky tomu, že jsme vyhráli, tak je to pro mě ještě hezčí.

Vy jste dokonce dal po individuální akci svou letošní druhou branku, jak se urodila?
Ten hokej byl dnes nahoru a dolů. Nějak jsem na středu dostal puk, přede mnou byl obránce. Zkoušel jsem to jednou stranou, pak druhou, ale on mě pokaždé vytlačil. Tak jsem to vzal kolem něj a pak už jsem se jen chtěl natlačit do brány, protože my teď moc gólů nedáváme a nehrajeme nějaký super hokej směrem dopředu. Chceme to cpát do brány a tentokrát tam tomu někdo z obránců pomohl.

První třetina se vám nepovedla, ale od druhé jste na ledě víceméně dominovali. Co jste si říkali v kabině?
Určitě tam bylo hlasitější slovo. Není to poprvé. My takto jezdíme ven zatím celou sezonu. Někam přijedeme a po první třetině prohráváme 0:2 nebo 0:3. To bere hrozně moc sil a sráží nás to. Nejsme v úplné pohodě a jde to na nás vidět. Proto byla první třetina taková. Pak jsme si něco řekli, od druhé třetiny začali hrát to, co po nás chtějí trenéři, a od druhé třetiny už to byl boj.

Jak jste zatím v Havířově spokojený?
Se sezonou zatím spokojený být nemůžu. Před zápasem jsme byli dvanáctí, i když není tam velká bodová ztráta. Ale naše hra se posledních pár zápasů zlepšila. Hrajeme zodpovědněji a doufám, že když jsme získali bod s Karlovými Vary a teď dva z Přerova, což je hrozně silný tým, vezmeme si to do hlavy a budeme pokračovat v podobných výkonech doma i venku.