Disciplinární komise nyní jeho trest prodloužila a do série se může brněnský zadák naskočit až v případném sedmém zápase. Stejný trest dostal i sparťanský útočník Tomáš Rachůnek.

Předseda extraligové disciplinární komise Karel Holý své rozhodnutí zdůvodnil. „Hráč zvedl ruce a krosčekem prokazatelně zasáhl protihráče přímo do obličeje. Protihráč přitom vůbec nemohl být na tuto situaci připraven," píše Holý v oficiálním odůvodnění dvouzápasového trestu.

Stejně jako Hanzlík musí příští dva zápasy semifinále vynechat i Tomáš Rachůnek, který zákrokem do oblasti hlavy a krku zranil nejproduktivnějšího Brňana Vojtěcha Němce. Za oba zákroky mohla disciplinární komise dát hokejistům trest na dva až pět zápasů. „Ani jeden nebyl v poslední době trestaný, proto jsme se rozhodli pro nejnižší hranici," uvedl Holý.

Kromě trestů pro hráče komise také napomenula brněnský klub za chování jeho fanoušků. Po Rachůnkově faulu na něj při odchodu do kabin hodil jeden z fanoušků Komety pivo. Pokud se bude podobná situace opakovat, zaplatí klub pokutu ve výši 10 000 korun.