Šeptá se, že se v příští sezoně do zlínského dresu vrátí. Je to tak? „Nemůžu to předem prozradit, dozvíte se to včas," omlouval se někdejší reprezentant.

Dokážete popsat pocity bezprostředně po prohraném finále?
Teď cítím velké zklamání. Ale sezona byla výborná. Poprvé jsme postoupili přímo do čtvrtfinále, vyřadili jsme Plzeň a silnou Spartu. Z vlastní zkušenosti vím, že poslední krok je strašně těžký. Druhé místo doceníme až časem.

Je pro vás zvláštní končit sezonu na zlínském ledě?
Pro mě to bylo strašně nepříjemné, Zlín jsem si do play off nikdy nepřál. Stalo se to, bylo to ve finále…

V zápase jste na to ale asi nehleděl…
Chtěl jsem strašně vyhrát pro Kometu. Čeká na to strašně moc lidí hrozně dlouho. Nosili by nás čtrnáct dní po zádech. Bohužel jsem se toho nedočkal. Je to strašná škoda. Strašně bych Brnu přál titul. Ale bohužel to bude beze mě.

Byli jste letos titulu blíž než při dlouhé jízdě před dvěma lety?
Bylo hratelnější. Z předkola je to o hodně těžší. Síly ubývají, kupí se zranění. Letos jsme to měli výborně rozehrané, vyřadili jsme největší favority a myslím, že Zlín jsme mohli uhrát.

V čem byla chyba?
Byli jsme strašně neefektivní v koncovce. To nás sráželo.

Chyběly jenom góly?
Možná jsme taky zaplatitili daň za Spartu.

Může se tento tým ještě zlepšovat a v blízkých sezonách na titul skutečně dosáhnout?
Nevím, kdo tu bude pokračovat a kdo ne. Ale klub dělá dobrou práci a časem se to může podařit.

Vy tu pokračovat nebudete. Co si budete pamatovat?
Lidi v Brně byli fantastičtí. Je to sice díky tomu úspěchu, protože když se nedaří, tak všude nadávají. Chtěl jsem pro Brno získat titul, chtěl jsem se zapsat mezi legendy.

Mírní vaše zklamání, že se nakonec radoval Zlín?
Někdo to vyhrát musel. O titul jsme bojovali všichni. Přeju to těm, co to nikdy nezískali. Čekal na to Petr Čajánek, Jirka Marušák. Ale bojoval jsem na druhé straně za Brno.