"Byla to hodně náročná premiéra, protože jsem půl roku nehrál zápas a jen trénoval. Zápasy nejdou ničím nahradit, takže to pro mě byl velký skok. Chvílemi jsem si připadal jak papiňák," popsal Novák pocity, které prožíval při návratu do extraligy, kde naposled hrál v sezoně 2007/2008 za České Budějovice. Na jihu Čech také přes léto trénoval.

Na ledě strávil přes dvacet minut a do statistik si zapsal i jednu asistenci, ale své představení hodnotil střízlivě. "Ještě to není ono, bylo to vidět. Zatím mi moc nejdou sladit ruce a nohy, to bude chtít trochu času. Přece jen jsme skončili v březnu a na ledě jsem asi jen poslední měsíc. Ještě nemám dostatečnou herní kondici," řekl Novák, který po Rize a Moskvě nastoupil již za třetí tým, který má v názvu Dynamo.

Na jásot je brzy

Pardubice se i s jeho přispěním odlepily z posledního místa v tabulce, ale na jásot je ještě brzy, neboť vyhrály teprve podruhé. "Bylo vidět, že hrají dva týmy, které nejsou především v psychické pohodě. Bylo tam hodně chyb a takových nekvalitních momentů," všiml si čtyřiatřicetiletý bek, který si v NHL zahrál za Columbus nebo Ottawu.

V kádru Dynama je zatím na měsíčním angažmá a poté se rozhodne o jeho dalších krocích. Do týmu, který kvůli špatnému startu do sezony vede už obměněný trenérský štáb, by měl přinést zkušenosti, klid a jistotu v defenzivě.

"Budu se snažit na kluky působit pozitivně, abych jim pomohl se dostat nahoru. Přece jen nejsem tím špatným začátkem zatížený. Všechno to ale jsou profesionálové a vyškrábou se z toho sami," uvedl Novák.

TAKÉ ČTĚTE: Bitvu týmů ze dna tabulky ovládly Pardubice, už nejsou poslední