AZ totiž vedl v důležitém utkání na ledě Ústí nad Labem 3:0 a směřoval do play off. Místo toho však náskok ztratil, prohrál 4:5 v prodloužení, a jeho náskok na Frýdek-Místek, který setrval na první nepostupové pozici do vyřazovací části, se ztenčil už jen na dva body.

Není divu, že odklouzaný výkon Režnara vytočil. „Vedeme o tři góly a chceme hrát na krásu. Neumíme soupeře dorazit dalšími góly. Stalo se nám to v sezoně už několikrát, je to ztracených bodů až běda. Někteří hráči to prostě mentálně nezvládají,“ hodnotil zbytečnou ztrátu bodů Režnar.

Přitom AZ měl poměrně čerstvou zkušenost z podobně se vyvíjejícího duelu proti Kadani. Tam také vedl 3:0 a zachraňoval výhru 4:2. Naštěstí soupeř je tak špatný, že to ještě nedokázal potrestat.

V Ústí nad Labem už ale Havířované se stejným přístupem narazili. „Jestli si někdo myslí, že mu koncem února skončí sezona a odjede si kliďánko na dovolenou, tak je na velkém omylu. Smlouvy aktuálního ročníku běží do dubna. Jestli nám uteče play off, tak do té doby tady všichni setrvají a budeme se všichni povinně koukat na zápasy proti Kadani a Ústí, aby to pro tým bylo dostatečné varování,“ nebral si servítky Režnar.

Havířov (v modrém) v Ústí zklamal a bude muset o play off zabojovat v úterý.
Play off v ohrožení! Havířov zkolaboval v Ústí
Ilustrační foto.
Hledají se bohumínští rodáci, kteří byli ve službách RAF
Filip Panák (vlevo) už patří Spartě.
Panákův přestup do Sparty konečně uzavřen