Ostravský klub, který žádosti vyhověl, to ve středu oznámil na svém webu. I přesto, že šlo o nečekanou zprávu. „Musím říct, že mě i nás všechny v klubu dost překvapilo a zaskočilo, že se Ondra pro odchod do zahraničí rozhodl. Zvláště v době, kdy se snažíme poskládat co nejkvalitnější tým, vracejí se k nám domácí odchovanci a kdy chceme bojovat o úspěch jako tým složený z těch, kteří u nás chtějí hrát a jsou a budou hrdí, že mohou oblékat vítkovický dres,“ přiznal sportovní ředitel Roman Šimíček.

Pro jednatřicetiletého produktivního centra, který převážnou část kariéry strávil právě ve Vítkovicích, půjde o další zahraniční angažmá. V minulosti se pokoušel se prosadit v zámoří, v roce 2009 získal se Spokane Chiefs ceněný juniorský Memorial Cup. V roce 2015 zkoušel štěstí pro změnu v KHL, z týmu Avtomobilist Jekatěrinburg se však brzy vrátil zpět. Šimíček bere toto rozhodnutí Ondřeje Romana jako fakt. Klub nyní shání náhradu.

„I když to v současné době nebude nic snadného, i s ohledem na to, že trh je momentálně částečně přebraný, už máme rozjednány určité varianty. Vše řešíme samozřejmě s majitelem Alešem Pavlíkem a konzultujeme s trenéry A-mužstva. Naší snahou je přivést do týmu kvalitního hráče,“ uzavřel Roman Šimíček.