Druhým Čechem v kanadském bodování byl útočník David Pastrňák, který na farmě Bostonu v Providence sehrál jen 25 utkání a "průměrově" byl o dost lepší: připsal si 28 bodů za 11 gólů a 17 přihrávek.

Osmnáctiletý nejmladší hráč tohoto ročníku AHL i NHL od začátku ledna pravidelně nastupoval za Bruins a do záložního týmu se vrátil až po skončení základní části, když Boston nepostoupil do play off.

V AHL se představilo v sezoně celkem 24 českých hráčů a polovina z nich hrála i v NHL. Jen krátce se na farmě rozehrávali forvardi Tomáš Hertl ze San Jose, Andrej Nestrašil z Caroliny a bek Jakub Kindl z Detroitu.

Naopak jen na několik zápasů se objevili v NHL útočníci Tomáš Vincour v Coloradu, Dominik Uher v Pittsburghu, Petr Straka ve Philadelphii, obránce David Musil v Edmontonu a brankář Marek Mazanec v Nashvillu. Po startu na farmě se prosadili do kádrů mužstev v NHL gólman Petr Mrázek v Detroitu, forvard Dmitrij Jaškin v St. Louis a zadák Michal Jordán v Carolině.

Dva zápasy sehrál v listopadu za Hartford obránce Tomáš Kaberle, který se ucházel o smlouvu v New Yorku Rangers. Kontrakt nezískal, a tak mistr světa z roku 2005 a vítěz Stanleyova poháru z roku 2011 s Bostonem, který v NHL sehrál 984 zápasů a dalších 102 přidal v play off, zamířil do prvoligového Kladna.