Němcův start ve čtvrtečním pokračování semifinálové sérii je ohrožen.

"Měli by mě propustit z nemocnice zítra (ve středu). Rád bych si ještě zahrál semifinále proti Spartě," řekl sám hokejista.

"Čekáme na lékařské výsledky. Na jejich základě budeme vědět, kdy bude moci nastoupit," řekl trenér Vladimír Kýhos po dnešním tréninku. Očekávanou absenci Němce bere jako citelnou ztrátu. "Hráč, který dělá nejvíce bodů, se dá těžko nahradit. Doufán, že to bude dobré. I když podle zákroku si myslím, že asi ne," doplnil Kýhos.

Podle Brňanů byly ataky hráčů Sparty na Němce cílené, což ale Pražané bezprostředně po duelu odmítali. "Viděl jsem, jak Němce naháněli od začátku. Už poprvé, když zůstal ležet za brankou, byl sražen nepotrestaným krosčekem," řekl Kýhos.

Poukázal i na další zákrok, kdy byl Němec i podle televizních záběrů faulován, ale rozhodčí nepřerušili hru a Sparta z protiútoku skórovala.

"Bylo vidět, že do něj jdou. Bylo to evidentní a záměrně udělané. Němec je pro nás stěžejním hráčem. Stejně jako pro Spartu Pech nebo Hlinka," zlobil se Kýhos, kterému Němec nejvíce chybí v přesilových hrách.

Projevilo se to už v pondělním duelu, z kterého po Rachůnkově faulu odstoupil. "Máme určité návyky, které nyní musíme měnit. I když si nemyslím, že by vyřazení Němce týmem otřáslo," poznamenal Kýhos. Zřejmě se bude muset obejít i bez obránce Jana Hanzlíka, který byl po faulu na Lukáše Pecha vyloučen na pět minut a do konce utkání a nejspíš dostane trest.

Sparta v pondělí v Brně vyhrála 5:3 a vyrovnala stav série na 2:2.