"Musíme se připravit na to, že jej teď delší čas nebudeme mít k dispozici," řekl boss klubu.

Za všechno může incident ze čtvrtečního zápasu na ledě Los Angeles, kdy Hertla fauloval domácí kapitán Dustin Brown. Talentovaný útočník z duelu s poraněným kolenem odstoupil. Jeho sok byl vyloučen do konce zápasu.

Účastník letošního mistrovství světa již absolvoval první rentgenové vyšetření, další ho ještě čekají.

Podle Wilsona má Hertl na koleně rozsáhlé otoky a až v příštích týdnech bude jasné, jak vážné zranění je. Už první vyšetření ale prý "něco" ukázala. Zda Hertl přijde o zbytek sezony, generální manažer odhadovat nechtěl.

"Na to je teď příliš brzy. Zeptejte se mě za týden, dva nebo tři. Momentálně je prognóza taková, že bude chybět měsíc. Ale může to být déle. Jak dlouho? To teď nevím," uvedl Wilson pro San Jose Mercury News.

Hertl dosud prožíval vydařenou premiérovou sezonu v NHL, na svém kontě má patnáct gólů a patří mezi kandidáty na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka soutěže. Pokud by se ale na led brzy nevrátil, může na tuto cenu zapomenout.

Zranění ho ovšem může připravit také o olympiádu.

Reprezentační kouč Alois Hadamczik musí složení týmu oznámit nejpozději 7. ledna. Zraněného hráče by pak ještě v nominaci mohl vyměnit. Hokejový turnaj v Soči začne 12. února.