Světový šampion z roku 2010 ale doufá, že se jeho stav zlepší a příští týden bude moci začít trénovat. Momentálně se plně věnuje léčbě.

"Léčím se u Pavla Koláře, chodím k němu každý den. Stav se trochu zlepšil. Doufám, že to bude co nejdříve v pořádku," uvedl Blaťák.

"Po Velikonocích bych chtěl na led. Pan Kolář řekl, že to vidí tak na deset dní léčby. Koncem týdne by to mělo být dobré," poznamenal.

Blaťák se zranil v polovině března ve druhém kole play off KHL proti Kazani. "Měl jsem zlomený prst, takže jsem hrál pod prášky. Moc jsem to necítil, ale asi to bylo solidní," naznačil Blaťák, že si moc nepamatuje, jak ke "koňaru" přišel.

Zlínský rodák si váží rozhodnutí trenéra Vladimíra Růžičky, který jej pozval do přípravy, i když není zdravotně fit. "Jsem rád, že trenéři mají trpělivost čekat. Potěšilo mě, že se ozvali. Hned jsem říkal, že když budu moct, určitě přijedu."

"Na kouče nemůžu říct špatné slovo. Vždy, když jsem pod ním hrál, byla v kabině perfektní nálada. Hráči ho mají rádi a rádi pod ním hrají," řekl Blaťák, který naposledy reprezentoval v roce 2012.

Omsk a teď nejistota

"Je pravda, že dlouho jsem v repre nebyl, trápila mě zranění. Hlavně třísla. Věk člověk nezastaví," pousmál se.

Letos má šanci dostat se na MS i proto, že trenéři mezi obránci moc hráčů na výběr nemají. "Nevím, co má Růža v hlavě. Každý určitě udělá maximum," uvedl.

Blaťák působí od roku 2007 v Rusku. Nejprve hrál šest sezon za Ufu, s kterou získal i Gagarinův pohár. Před dvěma lety přešel do Omsku, kde však málem před začátkem sezony nečekaně skončil. Trenéři o jeho služby neměli zájem.

"Nakonec to byla dobrá sezona. Trenér chtěl, abych hrál do obrany, tak jsem hrál do obrany," řekl ofenzivně laděný zadák, který nasbíral v ročníku jen osm kanadských bodů.

Kde bude hrát příští sezonu, momentálně neví. V Omsku mu skončila smlouva. "Nějaká jednání proběhla. Je možné, že půjdu blíže domů. Uvidíme, jak to bude," dodal bek.