Mlejnek povede mužstvo v úterním zápase proti Plzni, složení realizačního týmu klub řeší.

"Obě strany dospěly k závěru, že případná změna na trenérském postu může pomoci," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk na klubovém webu.

Dodal, že v nadcházejícím derby se na střídačce objeví i trenér brankářů Pavel Kněžický.

Pětačtyřicetiletý Oremus, který přitom byl ještě dnes s hráči na ledě při tréninku, převzal Energii po dvanácti zápasech sezony, kdy týmu patřilo 13. místo v tabulce. Momentálně jsou Západočeši poslední o skóre za Litvínovem.

Místo boje o postup do play off, což byl cíl před sezonou, budou Karlovy Vary zřejmě v závěrečné čtvrtině základní části a poté ve skupině o 11. až 14. místo bojovat o vyhnutí se baráži. Na desátý Třinec aktuálně ztrácejí třináct bodů.

O složení trenérského týmu bude klub jednat ve středu. "Vedení klubu bylo majitelem pověřeno, aby na středečním společném zasedání představilo možné varianty obsazení trenérské pozice ve zbytku sezony," dodal Vaněk.

Karlovy Vary jsou třetím klubem, který v této sezoně již podruhé mění hlavního trenéra. Ke stejnému kroku se rozhodlo vedení Třince a Pardubic. U Ocelářů nejprve místo Jiřího Kalouse převzal tým René Mucha, kterého později doplnil Jiří Dopita. Dynamo na začátku sezony vedl Miloš Říha mladší, jehož nahradil Richard Král, a minulý týden tým převzal Peter Draisaitl. Na západě Čech se však teoreticky může do své pozice trvale vrátit Mlejnek.