Johansen si uvědomuje, že výhra v Mannheimu 3:2 nad českými hokejisty byla ojedinělá a pro zopakování takového úspěchu se pro jeho tým musí sejít řada faktorů. "Musíme proti nim předvést to nejlepší z naší hry, stejně ale budeme potřebovat štěstí, abychom je porazili," řekl Johansen, který včetně divize I vede tým na 15. světovém šampionátu.

Výkony českého týmu, který má ze tří zápasů osm bodů, jej zatím uchvátily. "Jsou dobří úplně ve všem, uchvátili mě svým výkonem proti Rusům, se Švédy si pohráli. Tenhle český tým může klidně letošní mistrovství vyhrát," dodal Johansen, jehož tým má na kontě na turnaji prohru s Dánskem 0:3, vítězství nad Švýcarskem 4:3 v prodloužení a nad Kazachstánem 4:2.

Johansen má v týmu dvě posily z NHL. Vedle útočníka Andrease Martinsena, který v této sezoně v první sezoně ve slavné soutěži sehrál 55 utkání a zaznamenal 11 bodů, může počítat i s Zuccarellem. Vedení Rangers nejdříve účast svého nejproduktivnějšího hráče zamítlo, ale touha 171 centimetrů měřícího kanonýra obléci opět norský dres a být u Johansenova loučení zvítězila.

Hobit chtěl být u toho

"Nechtěli mě pustit, ale podařilo se mi je přesvědčit. Měl jsem velkou touhu být u toho," řekl Zuccarello norským médiím. "Hobit", jak se mu přezdívá, se loni v 1. kole play off NHL proti Pittsburghu nešťastně zranil. Střela spoluhráče Ryana McDonagha způsobila prasklinu lebky a zhmožděninu mozku, následkem čehož na čtyři dny ztratil i řeč.

Brzy se sice zotavil, přesto se Rangers i po roce bránili jeho startu na šampionátu. Zuccarello ale zašel za generálním manažerem Jeffem Gortonem a přesvědčil jej. "Řekl jsem vedení svůj názor na situaci a konečné rozhodnutí bylo na nich," uvedl bývalý hráč Frisku a MODO Hockey, který ve své šesté sezoně v NHL předvedl osobní maximum s 61 body za 26 branek a 35 asistencí z 81 zápasů. V pěti duelech neúspěšné série play off s Pittsburghem zaznamenal gól a asistenci.