Jaký to byl pro vás zápas, když jste právě s Omskem jednal o svém angažmá?
To jsme nijak neřešili. Pro nás to je příprava. Šlo o těžké utkání, protože Omsk je výborné mužstvo a má ve svém kádru vynikající hráče. Je vidět, že mužstva jsou v přípravě a tréninkové dávky jsou velké, takže rozhoduje i únava. Naši hráči ukázali, že umí bojovat a sehráli se soupeřem velmi vyrovnané utkání.

Vnímal jste svoje přijetí ze strany fanoušků v Chomutově? Kotel vás vyvolával a vy jste fanouškům mával…
Asi je to dobré, ale je to příprava a nechtěl bych nic přeceňovat. Samozřejmě fanoušci jsou natěšení a já doufám, že tady všichni pro hokej uděláme maximum, aby tady fanoušci byli spokojení. Viděl jsem to už v minulé sezoně, jak tady fanoušci chodili i na první ligu. Myslím, že si zaslouží, abychom se jim odvděčili co možná nejlepšími výkony. Čeká nás těžká sezona, bude to dlouhé a mužstva jsou vyrovnaná.

Uvědomujete si nějak, že je to vlastně vaše první angažmá jinde než ve Slavii?
Je to nové mužstvo, které je složené z hráčů, kteří tu byli minulou sezonu a těch, kteří sem přišli. Pro nás je to velká výzva a my chceme, aby se chomutovský hokej v extralize udržel co možná nejdelší dobu a třeba se časem snažil bojovat i o ty nejvyšší příčky.

Je to tady v Chomutově pro vás nový příběh?
Nevím, jestli nový příběh. V každém případě je to něco nového, ale jinak je to pořád stejné, je to hokej a já udělám všechno proto, aby jsme vyhrávali a předváděli dobrý hokej ke spokojenosti všech. Uvidíme jak se to podaří, určitě bych to po dnešním vítězství nechtěl nijak přeceňovat.

Vy jste sem chodil minulou sezonu a sledoval zápasy z tribuny. Teď už jste na střídačce. Je to hodně jiné?
Jiné to je, na střídačce není na nic čas. Z toho okna je to jednodušší. Sem tam si člověk dá čaj, nebo něco zakousne a je to daleko víc v klidu. Na střídačce je člověk maximálně zatažený do zápasu a tím je to jiné.

Jak vás potěšila návštěva přes pět tisíc lidí?
Je to krásná návštěva na to, že je 29. července. Ale jak už jsem zmínil, fanoušci tu chodili i na první ligu a několikrát byl stadion i vyprodaný, takže tady je po hokeji hlad a fanoušci jsou nažhavení.

Cítil jste na střídačce nějaký tlak?
Zodpovědnost je velká a proto se snažíme tvrdě s hráči pracovat tak, aby se dostavil dobrý výsledek.