V sobotním duelu s Mostem (9:3) dal dvojnásobný mistr světa dvě branky, na další přihrál a patřil mezi největší hvězdy utkání.

„Myslím, že to sedlo všem. Ještě v první třetině to bylo těsnější, ale otočili jsme to na 2:1 a pak si hokej užívali," smál se osmatřicetiletý borec, který většinu prvoligových hokejistů vysoce převyšuje hlavně myšlenkou a technickou vybaveností.

Dali jste šest gólů z přesilovek!
To se to pak hraje. Všechno nám v nich vycházelo a myslím, že i lidi si přišli na svoje.

Kladno doma strašně dlouho nedalo v mistrovském utkání deset branek, naposledy snad v roce 1993 Jindřichovu Hradci. Vy jste byli hodně blízko…
Vypadalo to, že se toho bojíme, nebo že nechceme platit (smích). Ba ne, létalo to tam, šance střídala šanci, ale už se to nepovedlo. I tak to je fantastický výsledek.

Sám jste měl hned za stavu 9:3 tutovku, nechtělo se vám platit do klubové kasy za hattrick a ještě desátý gól?
(smích) Vím o tom, šance to byla. Vystřelil jsem pozdě, mělo to tam jít hned. Ale přísahám, že gól jsem dát chtěl.

V úterý přiletí Kladnu pomoci Tomáš Kaberle, to je bezvadná zpráva asi i pro celý tým?
Už jsem to také slyšel. Pro nás fakt dobrá zpráva, další hodně kvalitní hráč. Je to jenom dobře, těšíme se na něj.

Máte za sebou šest zápasů za Kladno, jak je hodnotíte?
Přijel jsem a všechno tady fungovalo.

Což je vidět i na výsledcích, ale předtím to nějak drhlo. Neříkal Jaromír Jágr, abyste to v kabině dal trochu dohromady?
Tak samozřejmě jsme se bavili, něco mi k tomu řekl. Ale já přijel a tady všechno jede jak má. Hrajeme dobře a všichni se hrou baví. Chodí i lidi, takže fakt dobrý.

Honzo, vy jste v Kladně na měsíc, ale co dál? Budete Kladnu později pomáhat v návratu do extraligy?
To teprve uvidíme, zda se do Evropy ještě dostanu. Přiznám se, že pro mě je prioritou chodit do Švédska. Bavil jsem se i s některými extraligovými kluby, ale ty jsem víceméně odmítl. Teď chci být tady. Ale opakuji, nejdřív se uvidí, zda se do Evropy (Hlaváč žije v USA poz. red.) ještě dostanu a pak se všichni dozvědí, kde budu hrát.