Štěstí Hrňovi přinesla změna výstroje. Sedmadvacetiletý útočník na dopoledním předzápasovém rozbruslení sáhl po nové holi.

Hned s ní byl dvakrát úspěšný. "Přišla nám na zkoušku jedná nová hokejka, tak jsem ji vzal a vyšlo to. Už po zápase jsem říkal, ať je hned objednávají," usmál se Hrňa, který v minulé sezoně zaznamenal celkem 33 gólů.

I přes nynější střeleckou mizérii o sobě vsetínský odchovanec nezačal pochybovat a pořád doufal, že se štěstěna zase otočí čelem.

"Ze začátku jsem se trošku trápil a v hlavě mi to trochu viselo. Ale když to už bylo delší dobu, vykouřilo se mi to ven a snažil jsem se to hodit za hlavu. Říkal jsem si, že budu nahrávat a že to tam jednou padne," řekl Hrňa.

Z obávaného střelce se mezitím stal elitní nahrávač - Hrňa byl před utkáním se sedmi finálními pasy v klubové tabulce druhý za Polanským. "Klidně budu nahrávat, důležité jsou vždy tři body. Jsem za to ale samozřejmě strašně rád. Doufám, že mi to pomůže. Měl jsem vyložené šance, ale netrefoval odkrytou bránu, tak věřím, že to půjde dál," podotkl Hrňa.

Člen širšího kádru reprezentace ohlásil návrat střelecké formy v nové formaci, do které mu kouč Jiří Kalous přidělil vedle Daniela Rákose ještě z farmy ve Frýdku-Místku Radka Meidla. Parťáci mu ideálně přihráli na oba góly.

"Všichni kluci, co přišli z Frýdku, odehráli dobrý zápas. Radek je vynikající bruslař, je vysoký a umí zahrát do těla. Na to, že jsme spolu nikdy nehráli, nám to docela šlo. Nahrál na gól, super premiéra," konstatoval Hrňa s narážkou na přítele tenistky Petry Kvitové.

Teď doufá, že se smůly zbaví i celé mužstvo, které z posledních osmi kol pětkrát prohrálo. "Snažili jsme se hrát poctivě, protože zápasy nám utíkaly. I když jsme vyhráli 5:1, nebylo to vůbec jednoduché utkání. Potřebovali jsme ale vyhrát jako sůl," dodal.