„To je motivace pro každého. Určitě na to ale nemyslím. To by byla blbost," tvrdí ke spekulacím o podobě olympijského turnaje Petr Holík, který ve středu obdržel společně se svým parťákem Petrem Zámorským ze švédského Örebro pozvánku na listopadový Karlaja cup ve Finsku. „Zase si řekneme, co je nového. Povykládám mu nějaké drby," rozesmál se Holík.

Přesto se nyní soustředí především na své výkony ve Zlíně, kde si zatím připsal pět branek a šest asistencí a společně s Bukartsem jsou s 11 kanadskými body nejproduktivnější. „Před turnajem nás tady se Zlínem čekají důležité zápasy. Na reprezentaci budu myslet až během srazu," tvrdí centr první formace Zlína, který zatím nastřílel v nároďáku šest branek v 16 zápasech.

Jako stabilní člen reprezentace se prý necítí. „Určitě ne. Byl jsem tam jen na konci sezony a nyní přišla znova. Uvidíme, jak mi to půjde. Asi mě trenéři chtějí vidět, jak budu hrát. Nevím, podle čeho mě trenéři vybrali, ale jsem šťastný," je Holík vděčný šanci se ukázat i na mezinárodní scéně.

Z chyb se poučili

Holík a spol. rozhodně mají co napravovat. Hlavní téma týdne? Výbuch na ledě posledních Karlových Varů 4:7. Až včera po tréninku se tým zabouchl v kabině a více než půlhodinu se u videa řešily chyby.

„Na zápas jsme už zapomněli. Podívali jsme se na nějaké důležité chyby, které se nesmějí stávat. Byly tam momenty, u kterých jsme se i docela zasmáli. To ani nebylo možné, co jsme tam předvedli. Kdybychom si před zápasem s Kometou z toho dělali velkou hlavu, bylo by to špatně. Je to spíš ponaučení, aby se to nestalo i v Brně," tvrdí Holík.

Tahoun Zlína

Jedenácté místo a zisk 16 bodů jej neuspokojuje, na druhou stranu pořád ševci nasbírali o devět bodů víc než vloni v tuto dobu. „Mohlo by to být lepší. Pozitivní alespoň je, že máme víc bodů než vloni. Ale když se podívám na některé zápasy, ve kterých jsme zbytečně ztratili, tak mě to mrzí. Měli bychom jich víc, ale aspoň že nějaké máme. Musíme sbírat dál," ví Holík, který je vytěžovaný nejvíce ze všech útočníků.

Nejen v přesilovkách, ale chodí i na oslabení a na ledě stráví necelých 21 minut. „Je to náročnější, ale jsem rád, že hraji tolik minut. Pořád se mohu posouvat dál. Ale je to dané i tím, že jsme hráli na tři lajny. Sestava byla promíchaná. Hodně času strávím i v oslabení," všiml si zlínský forvard.