Teď je desátý v kanadském bodování nejvyšší soutěže, a dokonce má šanci dostat se na olympiádu.

Sám tomu ale moc nevěří. „Ta soupiska není nafukovací," řekl Nedvěd, kterého trenér Alois Hadamczik povolal na Channel One Cup jako nutnou posilu pro strádající útok.

Jak velkou šanci máte podle vás na účast na olympiádě? Chtěl byste tam jet?
Pokud se ptáte, jestli bych chtěl jet na olympiádu, tak kdo by nechtěl. To by chtěl každý, i já. Ale musím k sobě být soudný. Soupiska není nafukovací, moje šance jsou dost malé. Nemyslím si, že to je ten důvod, proč jsem tady.

Takže s účastí v Soči vůbec nepočítáte?
Určitě nechci házet flintu do žita. Budou tam hlavně hráči z NHL, kterých je dost a jsou vynikající, ale je možné, že se tam objeví i hráči, u kterých se to nečeká, a naopak tam nebudou některá jména, u nichž by si člověk myslel, že si tam zaslouží jet. Záleží na trenérech.

Ani z Kanady, za kterou jste na olympiádě před lety hrál, se vám neozvali?
To ne, ale beru si teď do Soči oba pasy a vracet se už nebudu. Ono se to tam už nějak vyvrbí, na někoho si počkám (smích).

Trenér Hadamczik chce na Channel One Cupu výrazně zlepšit koncovku týmu, to je úkol i pro vás…
Je pravda, že reprezentaci se teď moc nedařilo, proto došlo ke změnám, šanci dostávají jiní hráči včetně mě. Poslední dva turnaje ukázaly, že s koncovkou to není bůhvíjaké, snad se nám to podaří prolomit.

V prvním útoku byste měl nastupovat s Romanem Červenkou a Jaroslavem Hlinkou? Nemůže být problém ve spolupráci tří centrů?
Když k sobě dáte tři šikovné a zkušené hráče, tak by to neměl být problém. Já už jsem v nároďáku hrál pravé křídlo, několik let v Pittsburghu dokonce i levé, i když centr je pozice, na které jsem toho v kariéře odehrál nejvíc. Uvidíme, jak se nám bude dařit. Oba to jsou vynikající hokejisté, tak si snad dokážeme vyhovět. Nikde není psáno, že budeme hrát spolu všechny tři zápasy.