Po utkání proti Energii ale hlavně vyzdvihoval, že získali doposud 14 z 15 možných bodů. „Tohle může týmu hodně pomoci. Nahrát zpočátku body, udělat si pohodu. Když se vyhrává, všechno pak jde snadněji. Musíme si toho ale vážit, není to automatické," uvedl třinecký centr.

Polanský si ale také rovněž pamatuje, jak Oceláři nedokázali minulou sezonu jako vicemistr vyhrát tři vítězné utkání v řadě. „Přiznám se, že jsem si na to vzpomněl před třetím kolem (výhra 2:1 s Litvínovem). Jsem rád, že jsme to zlomili," oddechl si.

Třinečtí minulý rok skončili desátí, vedení klubu během letní přestávky na neúspěch reagovalo angažováním trenéra Vladimíra Kýhose a pořádně řízlo i do kádru. Kapitán týmu Zbyněk Irgl už před startem sezony uvedl, že z týmu cítí větší odhodlání a koncentrovanost.

„Nedokáži pojmenovat, v čem je tým jiný. Dejte mi čas do Vánoc, po pěti kolech se nechci pouštět do euforických frází a pak toho 15. října litovat. Uvidíme, co s týmem udělají třeba dvě prohry. Ale i tehdy chtěli všichni vyhrávat, ne že bychom to přišli jen tak odklouzat," podotkl Polanský, který první čtyři kola hrál ve čtvrté formaci.

Při zranění Špirka se ale posunul na zápas s Karlovými Vary do druhého útoku a obnovil spolupráci s Martinem Adamským a Irglem z minulé sezony. „V létě jsem byl zraněný, měl jsem zlomený prst na noze a vypadl jsem ze sestavy. A není lehké se tady propracovat zase nahoru," vysvětloval Polanský, který se na demolici Karlových Varů podílel jedním gólem.

„A zlomil jsem při tom čepel. Mým úkolem je ale hlavně připravovat branky, a to jsem nedokázal. V pátek mám reparát," uzavřel s úsměvem.