Rodáci z Örnsköldsviku připustili blížící se konec v dresu Tre kronor již během turnaje. "Jisté je, že tohle mohl být náš poslední zápas (v reprezentaci)," potvrdil Daniel Sedin po nedělní porážce 2:3 v prodloužení s Výběrem Evropy.

A naznačil, že i kdyby nakonec NHL dala svolení ke startu jejích hráčů na příštím turnaji pod pěti kruhy, nebere jako automatické, že se ho s bratrem zúčastní, přestože to kategoricky neodmítl.

"Je to hlavně o tom, jak se budeme cítit fyzicky a zda vůbec budou hráči NHL na další olympiádě," připomněl Daniel. "Právě teď je před námi sezona NHL a uvidíme, jak na ni bude tělo reagovat," dodal.

Henrik, který byl kapitánem Seveřanů na SP, ujistil, že rozhodnutí nesouvisí s promarněnou šancí zahrát si o prvenství na prestižním turnaji. "Bylo by snem zahrát si tady finále proti Kanadě, ale to na tom všem nic nemění. Když přijde takový turnaj, je to o tom, abyste byli zdraví a cítili motivaci," řekl Henrik, který je o šest minut starší než Daniel.

V Torontu oba ukázali, že mají stále co nabídnout. A to nejen tím, že si ve čtyřech zápasech připsali dohromady pět asistencí. "Bylo fantastické s nimi během turnaje pracovat. Odvedli mimořádnou práci nejen na ledě, ale i při tom, když se tým dával dohromady. Měli jsme nějaké problémy a oni pomohli hráčům, jež tým doplnili, aby do něj zapadli i do systému hry," ocenil kouč Rikard Grönborg.

"Měli jsme hrát finálové zápasy, ale to už se bohužel nestane. S oběma bych strašně rád ještě někdy znovu pracoval. Jsou to úžasní hráči a lidé, kterými je skvělé se obklopit," doplnil Grönberg.