"Byly tam nějaké osobní věci. V létě jsem se proto spíše přikláněl k tomu, že už hrát nebudu. Postupem času se to ale vyřešilo, takže když se mi před měsícem pan (generální manažer Miroslav) Vaněk ozval, tak jsme se velice rychle dohodli. Už jsem cítil, že je čas, abych zpátky naskočil do toho hokejového kolotoče," uvedl Bičánek v rozhovoru pro klubový web.

Zatímco v předešlé sezoně patřil mezi klíčové beky Západočechů, tentokrát začal ve třetí obranné dvojici společně s Ondřejem Šmachem a na ledě strávil 15:21 minuty.

"S trenéry jsme se domluvili, že mě budou používat, jak bude potřeba. Já jsem nehrál sedm měsíců, takže se s tím dalo počítat. Přijmu jakoukoliv roli, když bude potřeba hrát víc a v jiných situacích, tak prostě hrát budu," podotkl Bičánek, který do extraligového zápasu zasáhl naposledy v polovině března, kdy Karlovy Vary bojovaly ve skupině o udržení v nejvyšší soutěži.

Změny v kádru

Bičánek přišel na západ Čech v roce 2013 z Brna, po letní přestávce se ale vrátil do značně pozměněného mužstva. "Je to poskládané určitě jinak. Je zde hodně mladých talentovaných odchovanců a pak přišli někteří zkušení hráči jako Radek Duda, David Hruška či oba Lotyši. Je tu mládí a starší generace, méně té střední generace," hodnotil současný kádr.

Radost mu udělal i návrat Václava Skuhravého. "Tým má charakter a kabina táhne za jeden provaz. Především doma hráli kluci výborně. Je tu odhodlání a bojovnost," doplnil.

Zkušený obránce, který má na kontě více než sto zápasů v zámořské NHL za Ottawu, Chicago a Columbus, si osobní cíle pro sezonu nedává. "Mým jediným cílem je pomoci týmu. V tomto věku už několik sezon nemyslím na nějaké zahraniční angažmá, to už mám za sebou. Chci být platným hráčem a mít dobrý pocit z toho, že jsem odvedl maximum," dodal Bičánek.