"Bylo to náročné. V pondělí jsem odjížděl z Raleighu v Carolině do Charlotte, kde jsem musel sbalit celý apartmán, což nám s rodinou trvalo dva dny. Ve středu jsem sedl do letadla a dnes v jednu jsem přiletěl do Prahy," řekl Jordán novinářům.

Na pár hodin si šel odpočinout do hotelu a ve čtyři byl opět na letišti. "Je to hektické, ale jsem rád, že tady můžu být. Únava půjde stranou. Jsem rád, že tady jsem, a to mi určitě pomůže v aklimatizaci," věřil.

Zatím neví, zda nastoupí do obou zápasů na severu Evropy. Připravený je.

"Jsem zdravý, žádný problém není. S trenérem jsme se o tom ještě nebavili, možná to probereme až v den zápasu na rozbruslení," řekl. Na velké evropské kluziště si prý zvykne rychle. "Nikdy mi nedělalo problém se přizpůsobit. Sedl jsem co nejrychleji do letadla, abych tady mohl být. Abych mohl trénovat a hrát zápasy," uvedl Jordán.

Na velké evropské kluziště si prý zvykne rychle. "Nikdy mi nedělalo problém se přizpůsobit. Sedl jsem co nejrychleji do letadla, abych tady mohl být. Abych mohl trénovat a hrát zápasy," uvedl Jordán.

Už se těší, až šampionát vypukne. Dostane se do nominace? Věří, že ano.

"Po loňsku vím, co od toho čekat. Všechny týmy jsou vyrovnané," dodal.

Carolinu čekají změny

Zlínský rodák před rokem uvažoval o návratu do Evropy, nakonec však podepsal roční smlouvu s Carolinou. "Určitě to bylo dobré rozhodnutí. Oni vám vždy říkají, abyste tam zůstali, že dostanete šanci, ale pak ji nedostanete. Předtím jsem měl odehráno pět zápasů, z toho se nepozná, zda hráč na NHL má, nebo ne. Osmatřicet v této sezoně by měl být dostatečný obrázek," řekl Jordán.

První sezona s výraznějším počtem zápasů by mu mohla pomoct k výraznějšímu prosazení se v elitní kanadsko-americké soutěži. "Věřím, že se sezona povedla tak, aby v dalších letech mohl mít jednocestný kontrakt. Od toho se to odvíjí," poukázal na skutečnost, že hráči s dvoucestnými smlouvami často putují mezi farmou a hlavním týmem. Stejně jako Jordán v předešlých letech.

Zda ale dostane jednocestnou smlouvu, neví. Stávající kontrakt mu skončil. "Říkali, že si sednou a tak do měsíce, měsíce a půl by se vše mělo vyjasnit. Spojíme se a uvidíme, jak by to mohlo vypadat," řekl obránce, který v zámoří působí od roku 2007, kdy odešel do juniorské soutěže OHL.

Prioritně ale musí opět jednat s Carolinou, která vlastní jeho hráčská práva, je tedy takzvaný chráněný hráč.

Tým ale přes léto zřejmě čekají změny, přestože řada elitních hráčů v čele s Ericem Staalem, Alexandrem Sjominem, Jordanem Staalem, Jeffem Skinnerem nebo Camem Wardem jsou pod smlouvami. Hurricanes popáté za sebou nepostoupili do play off.

"Bylo to velké zklamání a neúspěch. Před sezonou se vyměnilo vedení, trenéři, ale kostra týmu zůstala stejná. Řekli si, že to ještě s tím týmem zkusí. A zase to nevyšlo, takže se asi dají čekat změny v týmu. To si ale musí rozhodnout oni," řekl Jordán, podle nějž se na výkonech týmu podepsala dlouhodobá absence elitního útočníka Jordana Staala.