Rachůnek se díky příchodu do vyhlášeného lázeňského města sešel v jednom týmu opět s mladším bratrem Tomášem. „My s bráchou si jdeme každý svou cestou, ale okolnosti nás svedly opět dohromady a já jsem rád, že jsme se zase potkali," pochvaloval si čtyřiatřicetiletý Rachůnek po nedělním zápase.

„Můj přestup do Karlových Varů se zrodil během jednoho dne, s bráchou jsem komunikoval po telefonu. Bylo to trochu složitější, protože jsem měl ještě nějaké vyřizování v Praze a nebyl jsem stále na telefonu. Ale nakonec jsem se rozhodl sem jít," popsal.

Litoval, že společně s týmem nedokázal navázat na svou úspěšnou premiéru z pátečního souboje v Chomutově, kde Karlovarští vyhráli 2:0.

„Může nás mrzet, že při tlaku, který jsme si vytvořili, jsme neproměnili naše šance. Myslím, že to byly pro vývoj a výsledek utkání rozhodující momenty. Ale myslím, že si toto nemůžeme až tak moc vyčítat," uvedl Rachůnek.

Se spoluhráči přitom měli slibný nástup. „Začali jsme velmi dobře, než přišlo oslabení a Zlín se dostal do zápasu. Po tomto oslabení jsme měli takových osm minut slabších, kdy naše hra byla rozháraná. V závěru třetiny už jsme hráli to, co jsme chtěli. Myslím, že jsme dnes předvedli dobrý výkon, bohužel bez bodového zisku," doplnil Rachůnek.

Energie podle něho musí nadále hodně pracovat na přesilových hrách, aby při nich byla úspěšnější.

„I když jsme se v pásmu udrželi déle, ale bez brankového efektu. Určitě nám taky chyběl Radek Duda, který je náš nejproduktivnější hráč, ale snažili jsme se bojovat i za něj," uzavřel Rachůnek s připomínkou Dudova brzkého trestu do konce utkání.