Kladenští fanoušci si nedovedou představit, že by Plekanec hrál třeba za Brno, jak se spekuluje. Mužstvo Rytířů navíc dobře zná, každé léto se s ním pravidelně připravuje na ledě. Klubu rád vypomáhá i při reklamních akcích.

„O Tomáše bychom pochopitelně stáli, ale to asi celá Evropa. Je to kladenský srdcař a u nás ví, že tady najde zázemí, kde lidi zná. V kontaktu jsme, ale vše je zatím hodně čerstvé, takže nic konkrétního říci nemohu. Počkáme, až se Tomáš sám rozhodne,“ řekl Deníku tiskový mluvčí Rytířů Vít Heral.

Fanoušci, ti mají na svém portálu většinou jasno. Pokud se Plekanec rozhodne vrátit do Čech, zvolí si Kladno. Kdysi s ním sestoupil, teď může útočit na postup. „Pokud se někdy v budoucnu rozhodne hrát za nás, bude to pro nás neskutečný probuzení. Jak na hřišti, tak i v hledišti. A fámy typu Kometa, ty musí bejt k smíchu komukoli, kdo někdy fandil Kladnu,“ má například jasno příznivec říkající si doktor.

Faktem je, že Plekanec v minulosti prohlásil, že pokud bude ještě po návratu z NHL hokej aktivně hrát, tak za Kladno. Nyní ale v jeho životě nastaly okolnosti (rozchod se zpěvačkou Lucií Vondráčkovou), které mohou rozhodnutí z jakýchkoliv důvodů změnit.

Vrátí se podle Vás Tomáš Plekanec do Kladna? 

Autogramiáda Rytířů Kladno v Oaze.
Na hokejové podpisy Rytířů se v Oaze stála dlouhá fronta
Marek Zagrapan na prvním tréninku Kladna.
Marek Zagrapan: Kladnu bych přál extraligu