I tak je po boji vyprovázel škodováky aplaus pěti tisíc diváků a skandování Kluci, děkujem. V Lize mistrů totiž modrobílí došli nejdál z českých týmů a v konečném účtování skončí třetí. Švédská Frölunda si o trofej zahraje s lepším z druhého semifinálového duelu Salcburk versus Mnichov.

Ačkoliv Plzeňští dávali před odvetou najevo odhodlání se ještě o finále poprat, válečníci ze severu nic takového nepřipustili. Byli rychlejší, důraznější. Za postupem vykročil špičkový evropský tým strhujícím nástupem,v němž dominovali a zmatků v plzeňské defenzivě využili k rychlému vedení. Ve čtvrté minutě prolétl domácí třetinou nejproduktivnější hráč soutěže Lasch a po bleskovém objetí plzeňské branky otevřel z úhlu skóre. Brankář Frodl se nestihl přesunout.

Legendy a osobnosti českého a slovenského hokeje se v sobotu střetly v Uherském Brodě.Petr Čajánek
Čajánek: Pro mě byl největším oceněním plný zimák. Že se lidé bavili hokejem

Trenér Čihák si vzal oddechový čas. Indiány dál povzbuzovali také fanoušci v ochozech a Škoda se zvedla. Hra se postupně vyrovnala a do šancí se dostávala také Plzeň. Obránce Pulpán z dobré pozice ale brankáře Gustavssona nepřekonal. Frodl zase bleskově srazil betony před Westerlundovo dorážkou. Škodovka stále častěji ohrožovala hostující branku. Odražený puk se dostal k Jonesovi, jehož ránu ale gólman odklonil ramenem do bezpečí.

Domácí neskórovali ani v prostřední části. Gulaš po rychlém protiútoku trefil zleva jen tyčku. Frölunda jistě hájila svůj náskok, ale vyrážela i do útoku. Nájezd dvou na jednoho zakončoval Fagemo, napodruhé procpal puk za Frodla, ale gólmana zastoupil některý z beků. Němec v přesilovce při střele na odkrytou klec hostů minul, naopak Frölunda hned v úvodu třetí části dvakrát rychle udeřila.

Ivan Baranka.
Obránce Baranka odchází do Komety, přijde do Vítkovic Klok?

Nejprve hosté využili přesilovku a ani ne minutu poté se puku v plzeňské třetině zmocnil Mustonen a bekhendem zvýšil už na 3:0. Indiáni dál bojovali, ale když už po přečíslení dostali gólmana hostů na záda, akci překombinovali. Až v 52. minutě si ještě vylepšil střeleckou pozici Denis Kindl a jeho rána přes změť hráčů konečně zapadla za Gustavssona.

Dokonce v oslabení mohl skórovat Jones, ale minul. V závěru už uvolněné hrající Indiáni ještě po akci Poura s Kantnerem rozezněli snad potřetí tyčku švédské klece.

Liga mistrů – semifinále (odveta):

Škoda Plzeň – Frölunda 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 51. D. Kindl – 4. Lasch (P. Carlsson, Moverare), 42. S. Hjalmarsson (Lindström, Pathrik Westerholm), 43. Mustonen. Rozhodčí: Piechaczek, Rohatsch (oba Něm.) – Hynek, Lhotský (oba ČR). Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 5105. První zápas: 3:6, postoupila Frölunda.

Plzeň: D. Frodl – Pulpán, Čerešňák, Allen, N. Jones, Vráblík, Kaňák, Kvasnička – Gulaš, Jan Kovář, D. Kindl – Eberle, Kodýtek, P. Straka – V. Němec, Kratěna, Indrák – Kantner, Preisinger, Pour. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík, J. Špaček a Pejchar.

V neděli najel nedaleko Hojsovy Stráže vlak do stromu. Nehoda byla bez zranění
Řada vesnic byla bez elektřiny, park zavřel výběh jelenů