Přibyl od roku 2009 působí v pražské Spartě a do NHL ho draftoval před pěti lety Montreal, ale se slavnými Canadiens nikdy nepodepsal kontrakt.

Písecký odchovanec o sobě dal v této sezoně hodně vědět, protože byl nejen nejproduktivnějším hráčem Pražanů, ale také druhý v kanadském bodování celé extraligy za chomutovským Romanem Červenkou, jenž shodou okolností za Calgary v minulosti hrával.

Přibyl stihl za 45 utkání stejný počet bodů díky 16 gólům a 29 asistencím, do zranění pravého kolena v semifinále play off s Plzní, kvůli němuž musel i na operaci, byl rovněž nejproduktivnějším hráčem klubu. V devíti utkáních zaznamenal pět branek a šest nahrávek. Vysloužil si také premiérově pozvánku do reprezentace.

Sparta s Přibylem prodloužila koncem ledna smlouvu na další sezonu, ale zároveň avizovala, že hráč může za stanovených podmínek odejít do zahraničí. Na základě smlouvy mezi Mezinárodní hokejovou federací (IIHF) a NHL, kterou ratifikovali i zástupci českého svazu, může navíc do zámoří za stanovených podmínek odejít bez ohledu na stanovisko klubu.

"Zájem klubů o tohoto hráče vnímáme, a to včetně toho ze strany Calgary Flames. Dan má u nás platný kontrakt, ale vše je otázkou případné nabídky. Dosud však jinde nic podepsaného nemá," řekl tiskový mluvčí Sparty Tomáš Zetek.