"Pro nás to jsou hrozně důležité body. Na začátek opravdu výborný. Bylo to urvaný, nic extra hezkého, žádná velká podívaná, ale moc důležité body," řekl slávistický kapitán Jaroslav Bednář v rozhovoru s novináři. "I proto, že teď jedeme na dva zápasy ven," připomněl Bednář další program týmu, který míří do Českých Budějovic a následně do Olomouce.

Pražanům k tříbodovému zisku notně pomohla ale také velká střelecká nemohoucnost Pirátů v přesilových hrách, včetně těch dvojnásobných, jichž bylo v utkání k vidění neobvykle mnoho. "Hlavně ve třetí třetině jsme byli hrozně moc vylučovaní, ale 'Domino' zachytal v celém utkání výborně," pochválil osmatřicetiletý Bednář gólmana Dominika Furcha.

Ten si nakonec připsal 37 úspěšných zákroků, zatímco jeho protějšek Miroslav Kopřiva, který ve Slavii v minulosti rovněž působil, pouze 18. "Mám toho docela dost. Bylo toho na práci hodně, těch vyloučení bylo požehnaně. Těším se do postele," řekl Furch.

"Hlavní bylo, že přes všechna ta vyloučení se nám podařilo všechno ubránit. A to, že se nám to povedlo v té třetí třetině, asi rozhodlo. Po tom dvojnásobném oslabení se nám navíc podařilo brzy dát gól a už jsme to pak nepustili," uvedl Furch.

Přestože se nehrál na pohled nijak povedený zápas, fanoušci v hledišti zaplněného Edenu si ho užívali po svém a neúnavně fandili. "Atmosféra byla perfektní. Jsem z toho nadšený. Abych řekl pravdu, těšil jsem se na to od doby, kdy bylo jasné, že tady budeme hrát," řekl Bednář.