Českým Budějovicím, jejichž sestavu pročesala epidemie příušnic, se po zranění vrátil do sestavy alespoň kapitán Tomáš Nouza. A rovnou se zapsal mezi střelce. Pro Jihočechy to však byla jediná branka, navíc jí střelec v závěru jen zmírnil porážku.

Do té doby na ledě kralovala Slavia, která udeřila ve druhé třetině. Na jejím začátku se trefila dvakrát během 91 vteřin a bylo rozhodnuto. Obrana červenobílých je totiž stále téměř neprostupná, gólman Alexander Hylák si za ní v play-off drží skvělý průměr těsně nad jednu inkasovanou branku na utkání.

Dramatičtěji se vyvíjí druhé klání, v němž zatím vždy uspěl domácí tým. Na dvě těsná vítězství Dukly v Jihlavě dnes Ústí na svém stadionu odpovědělo jednoznačnějším výsledkem.

Po vyrovnané úvodní části se v té prostřední jako první v sérii dostalo do dvougólového trháku. Ten v závěru nejenže udrželo, ale ještě jej jeho dvorní střelec Jaroslav Roubík v oslabení zvýšil svou desátou trefou v play-off. Lepší už je jen jeho spoluhráč z útoku David Tůma, jenž dnes jedenáctým zásahem zařídil vítězný gól.

Semifinále play off první hokejové ligy - 3. zápasy:

Ústí nad Labem - Dukla Jihlava 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky: 11. Melka, 23. D. Tůma, 34. Vágner, 58. Roubík - 19. Skořepa. Rozhodčí: Souček, Krob - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 7:8, navíc Zadražil (Jihlava) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4982. Stav série: 1:2.

Slavia Praha - České Budějovice 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
Branky: 24. Šafránek, 25. D. Hruška, 37. Vas - 48. Nouza. Rozhodčí: Přikryl, Kubičík - Adamec Poruba. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 3865. Stav série: 3:0.