Brněnský odchovanec ještě v juniorském věku přešel do kádru Orlů, kde strávil pět sezon. Po duelu si užíval ovace. „Jsem rád, že na mě fanoušci nezapomněli a byli perfektní jako vždy, když jsem tady hrál," povídal pětadvacetiletý forvard, který čerstvě přestoupil z extraligové Mladé Boleslavi do Hradce Králové.

Viděl jste v týmu velké nabuzení po středeční porážce od Švédů?
Řekli jsme si, že musíme hrát úplně jinak. Vyvarovat se zbytečných vyloučení. Sice jsme opět nějaké zbytečné fauly udělali, ale myslím si, že jsme zvládli perfektně oslabení a nedostali jsme v nich moc branek. Sami jsme potom udeřili.

Ve středu jste zápas za vedení 2:0 ztratili. Co jste změnili, že jste naopak přidali další branky?
Nezatáhli jsme se, hráli jsme pořád aktivně. Snažili jsme se dlouhou držet puk. Chtěli jsme napravit to první zaváhání.

Je to pro vás speciální okamžik skórovat v reprezentačním dresu a ještě k tomu před znojemskými fanoušky?
Strávil jsem tady krásná léta. Do Znojma se vždy velice rád vracím. Mám odsud přítelkyni. Jsme tady víc jak doma. Za vstřelenou branku jsem hodně rád. Dokonce jsem i při sedmém gólu tečoval puk, ale nevadí Kousy rád.

Napadlo vás, že zde dáte někdy gól v jiném dresu než ve znojemském?
Už v přátelském utkání s Mladou Boleslaví jsem se tady trefil. Za nároďák je to něco jiného. Nehraji proti domácím, ale v reprezentač¬ním dresu.

Měl jste prakticky největší aplaus. Jak vám bylo, když vás oslavovali diváci?
Jsem rád, že na mě fanoušci nezapomněli a byli perfektní jako vždy, když jsem tady hrál.

Co vám dvě utkání se Švédy prozradily před šampionátem?
Ukázaly, že se můžeme měřit s evropskou špičkou. Švédsko je podle mě nejlepší tým v Evropě. Je pozitivní, že jsme sehráli parádní zápas oproti středě.

Věříte si po tomto duelu víc na konečnou nominaci?
Nepřipouštím si to. Každý zápas jsem na hraně vyřazení. Musím hrát na sto dvacet procent a nemám nic jistého. Doufám, že se trenérům budu hodit alespoň do čtvrté lajny.

Sledoval jste bývalé spoluhráče ve Znojmě a jejich tažení v EBEL?
Dokonce jsem se byl podívat na finále. Byl jsem s majitelem Pavlem Oherou a některými kluky v kontaktu. Podporoval jsem je a myslím si, že na sebe můžou být hrdí. Druhé místo je skvělé.