Rozhodlo tak vedení Predators. Tým s trenérem Barrym Trotzem nově vsadí na dvojici Carter Hutton a Devan Dubnyk.

Dvaadvacetiletý Mazanec (mimochodem vyhlášený nováčkem listopadu celé NHL) má smůlu (stejně jako Klesla, Jaškin a Šustr, kteří se také v posledních hodinách stěhovali).

V poslední době už nezářil

Český talent byl při zdravotních problémech jedničky Pekky Rinneho, jenž je stále mimo hru kvůli infekci v kyčli, povolán z farmy na začátku listopadu a debutoval v NHL 8. listopadu na ledě Winnipegu.

Odchytal celkem 25 zápasů s průměrem 2,80 branky na zápas, úspěšnost zákroků měl 90,2 procenta a dvakrát udržel čisté konto. V poslední době už ale moc nezářil.

Podle kouče Trotze mezi Huttonem a Mazancem rozhodl více než aktuální forma fakt, že český gólman bude ve své první sezoně v zámoří sbírat v AHL další zkušenosti a pravidelně chytat.

Chtějí, aby hokejově vyrostl

"Marek Mazanec je možná větší a atletičtější, ale má méně zkušeností. Chceme, aby v naší organizaci získal pevné místo a stal se z něj takový hráč, jakým může být," uvedl Trotz pro deník The Tennessean.

Mazanec, který přišel do Nashvillu loni v létě po zisku extraligového titulu s Plzní, na farmě sezonu začal.

Odchytal za Milwaukee pět zápasů s průměrem 1,97 obdržené branky na zápas a s úspěšností zákroků 93,3 procenta. Pak se posunul do NHL. Pomůže mu krok zpět?