Jandač je nyní ve velmi obdobné pozici jako v létě 2011, kdy Sparta rovněž přebudovávala kádr. „To bylo stejné. I tehdy se hodně hráčů vyměnilo a moc se nevědělo, co a jak. Bylo tam hodně cizinců. Nyní je rozdíl v tom, že tu máme vesměs české hráče, které dobře známe," řekl dnes novinářům Jandač.

„První rok jsme v základní hrací době prohráli sedm zápasů. To nikdo nečekal, ani my. Mužstvo se doplnilo, pak jsme ale v prvním kole play off vypadli s Brnem. Druhý rok jsme byli poslední, pak se to nakoplo, ale znovu jsme vypadli ve čtvrtfinále. Sparta by měla patřit na nejvyšší příčky, nejen v základní části," uvedl čtyřiačtyřicetiletý uznávaný kouč.

O ambicích současného celku, v němž se vyměnila desítka hráčů a odešli například ostřílení Michal Broš, Petr Tenkrát a Jan Hanzlík, ale nechtěl příliš podrobně hovořit. „Nechci komentovat přestupovou politiku. Mužstvo se dobře posílilo, Sparta vždycky bude předurčena, aby hrála o ty nejvyšší mety," prohlásil Jandač.

„Pro nás je důležité, abychom se dali dohromady. Musíme sestavit k sobě jednotlivé formace, zabudovat nové hráče a nakopnout tým," uvedl Jandač, pro něhož bude hlavním předpokladem, aby se sparťané dostali do play off. „Tlak na nás bude, protože se nám ve vyřazovací části poslední dobou nedaří, ale to je strašně daleko," dodal Jandač.

Hodně velkým posílením by mohl být poslední příchod, který Sparta zaznamenala v podobě útočníka Tomáše Rolinka. „Je to bojovník a dříč, není to pouze hokejista, který by sbíral body," očekává Jandač, že Rolinek bude jedním z přirozených tahounů, tak jako tomu bylo na světovém šampionátu v Německu v roce 2010 při zisku zlatých medailí.

Mezi tyčemi bude s velkou pravděpodobností sázet především na Tomáše Pöpperleho, který si v minulé sezoně „odskočil" do branky pražského Lva. Podobně jako Jandač, který ve Lvu načínal premiérový ročník v KHL. Právě v brankovišti však tlačila Spartu ve druhé polovině minulého ročníku bota.

„Loni po odchodu Tomáše Pöpperleho se vsadilo na Schwarze, který měl bohužel nějaké zranění, což bylo nepříjemné. Když jsem nastupoval do Sparty, tak navíc nebyl v dobrém rozpoložení. Byla výluka, výborně tehdy chytal Neuvirth," připomněl Jandač.

„Když výluka skončila, Schwarz dostával plno branek, jeho statistiky byly mizerné. On sám vyvíjel přes agenta snahy odejít, my posunuli na roli jedničky Melicherčíka, dvojku dělal Pinc. Moc možností jsme tehdy neměli. Ta síla v bráně nebyla taková, jakou bychom si představovali," dodal Jandač.