Jaké máte pocity z akce? Zaskočilo vás něco příjemně nebo nepříjemně?
Bál jsem se trochu angličtiny, ale všechno bylo v pohodě. Mítinky byly fajn, někde jsme se zasmáli. Moc jsem si to užil. Lidi v Americe jsou hodnější. Každý se ptal, jak se mám, bavili se se mnou. Mám jen dobré pocity.

Talentovaný útočník Martin Nečas.
S Buffalem jsem se smál celou dobu, říká Nečas o pohovoru před draftem

Jak náročné byly fyzické testy?
První den jsme absolvovali testy na balanc, dále jsme měli vytrvalostní cvičení na kole. Ty jsem zvládl dobře, i trenér mě chválil. Poslední den byl náročnější, protože jsme šli hodně věcí za sebou. Měli jsme bench, po kterém jsme dělali přítahy, což bylo asi nejtěžší.

Kromě fyzických testů proběhly také pohovory. S kolika týmy jste mluvil?
Měl jsem sedmnáct pohovorů plus psychotesty s dalšími dvěma kluby.

Padaly nějaké zákeřné otázky?
Vůbec ne. Prověřovali naši psychickou stránku.

Dal se z pohovorů vyčíst zájem jednotlivých klubů? Kdo se líbil vám?
Se všemi týmy byly pohovory fajn. Někde se tvářili trochu divně, ale nic jsem si z toho nedělal. Bral jsem to jako obyčejný pohovor, kde mě prostě poznávají. Bylo pár mužstev, se kterými mě povídání hodně bavilo, například San Jose, Florida, Las Vegas, Chicago a Carolina.

Tomáš Hyka z Mladé Boleslavi.
Hyka, a kdo dál? Klub z Vegas se chystá na velký draft

Vyrazíte osobně na draft?
Ano. Teď mě čeká kemp dvacítky, po kterém mám tři dny volno a pak poletím do Ameriky.

S jakým umístěním byste byl spokojený?
Samozřejmě bych byl rád co nejvýše, ale teď už vše nezáleží na mně. Byl bych spokojený, kdybych byl vybrán do prvních dvou kol. Vím, že tahle sezona se mi moc nepovedla, takže budu doufat v dobré umístění. Pro mě draft není úplně důležitý, protože pak budou kempy, kde jim ukážu, že jsem měl být výš, než jsem byl.

Máte nějaký vysněný klub?
Ani ne. Líbí se mi například Pittsburgh, kde je Malkin, ale tam bych jít nechtěl, protože jsou hrozně nabouchaní. Šance na prosazení se by byla malá. Raději bych nějaký tým, kde je menší konkurence, abych měl větší šance se do něj dostat.

Jaké jsou vaše plány pro sezonu? Uvidíme vás v dresu Sparty?
Já jsem před Combinem trénoval individuálně s koučem. Teď mě po pár dnech odpočinku čeká kemp dvacítky. Potom už letím do Chicaga na draft, kde se vyjasní, kam půjdu
a co bude dál.

Radim Šimek
Češi míří do zámoří. Proč o ně v NHL stojí? Jsou levní