Sporná situace z 25. minuty zamotala průběhem zápasu. Roman Vlach tečoval za stavu 1:0 pro hosty puk do branky bruslí a rozhodčí k překvapení domácího celku gól uznali.

Pozitivní energie

Sparta si však z pocitu křivdy dokázala vzít pozitivní energii. „Kluci se zdravě nas*rali. Semkli se, lavička začala žít. Najednou z nich začala čišet bojovnost. Od té doby jsme soupeře válcovali a přišla odměna v podobě gólů,“ prohlásil asistent trenéra Jaroslav Nedvěd.

Komisionář NHL Gary Bettman ve své funkci zažil (a přežil) už tři výluky. Majitelé klubů si jeho služeb velmi cení.
Kraken na obzoru? Do NHL se chystá další nováček, soutěž chce hrát Seattle

Před letošní sezonou se měnila mezinárodní pravidla v posuzování těchto situací, extraliga se jimi však neřídí. Tak trochu galimatyáš počesku… „Viděl jsem tam jednoznačný pohyb nohou. Jak se posuzuje, je druhá věc. Loni proti nám takové branky nebyly uznávány,“ řekl Nedvěd.

Zmatený byl i domácí kapitán. „Já už ani nevím, jaké má extraliga pravidla. Samozřejmě jsem se s rozhodčími jel dohadovat, ale už nic nezměnil. Jsem proto rád, že jsme zápas otočili a tento gól nás nemusí mrzet,“ podotkl Petr Vrána.

Rychlý gól

Klíčové bylo, že Sparta na inkasovanou trefu zareagovala velmi rychle. Během čtyřiceti vteřin totiž Kudrna snížil opět na rozdíl jediné branky a do konce prostřední části ještě muži v rudých dresech dokázali srovnat zásluhou Blaina. Pražanům pak pomohl rychlý gól Vrány 49 vteřin po přestávce.

Peter Pucher nyní tráví svůj čas ve své restauraci v rakouském Retzu, kterou vede jeho manželka
Bývalý kapitán Orlů pomáhá v restauraci: Myji talíře a pořád svíčková, svíčková

Na ledě už poté vládl jediné mužstvo a O2 arena mohla slavit výhru 5:2. V závěru zápasu však euforii trochu zarazil nebezpečný pád Richarda Jarůška na mantinel. Útočník Sparty opustil led na nosítkách. „Odjel do nemocnice na hlubší vyšetření. Mluví, hýbe rukama, ale není radno si s takovými věcmi zahrávat,“ okomentoval stav forvarda Nedvěd. Další zápas čeká pražský tým v pátek na ledě Třince, kde čtyři roky nezvítězil.