Rozsíval před dvěma roky zavítal se slavnou trofejí spolu s tehdejším spoluhráčem Michaelem Frolíkem do Kamenných Žehrovic, pak si naplánoval soukromý program v Praze a Stanleyův pohár představil i v rodné Vlašimi. Tam se mohou příznivci těšit znovu. "Bude to něco podobného, jen trošičku na jiném místě," prozradil Rozsíval, který při posledním pobytu na české půdě vzal hokejový grál ve Vlašimi na starý zimní stadion a do zámeckého parku.

Rozsíval se zranil v polovině května v utkání druhého kola play off NHL proti Minnesotě a lékaři u něj odhadli návrat k plné zátěži až po čtvrt roce. "Rehabilitace pokračuje dobře, hojí se to a ještě to bude nějaký čas trvat. Teď v neděli odlétám do Chicaga za doktorem, kde budu asi čtyři dny a potom uvidíme víc, jak ta noha vypadá. Doufám, že se to dá kompletně do pořádku a budu schopen někde v příští sezoně naskočit," popsal aktuální stav bek.

Rozsívalovi skončila v Chicagu dvouletá smlouva celkem na 4,4 milionu dolarů a v současné době čeká na nabídky. Sám se ale soustředí především na doléčení. "Jakmile budu vědět, že bude noha dobrá, abych mohl začít trénovat a hrát, tak potom to začnu řešit. Ještě jsem vůbec nebyl na ledě. Všechnu energii soustředím na to, abych se dal zase dohromady, a doufejme, že potom něco z NHL přijde," prohlásil bývalý hráč Pittsburghu, New York Rangers či Phoenixu.

Chicago si oblíbil

Rád by setrval v Chicagu, kde se s rodinou zabydlel. "Trošičku jsme se bavili s vedením a něco tam reálné je. Samozřejmě bychom chtěli zůstat, protože jsme strávili v Chicagu tři roky. Je to krásný město. Líbí se mi tam, hraje se dobrý hokej a vyhrává se. Nic nám tam nechybí," uvedl Rozsíval.

Je připraven na to, že po zranění se může dohodnout se zájemcem z NHL až před startem sezony. "Asi se něco začne řešit asi spíš k začátku NHL. Nějaké kontakty byly, ale vyloženě nemůžu nic nikomu ani slibovat, protože nevím, jak to bude vypadat," poukázal na pokračující rehabilitaci.

Mistr světa z Německa z roku 2010 přivítal pondělní setkání s novým reprezentačním trenérem Vůjtkem a vyhlíží další výzvy v národním týmu, kterou je příští rok vedle mistrovství světa v Rusku také následně v září Světový pohár v Torontu. "Já jsem otevřený k čemukoliv. Uvidíme, jak to bude. Samozřejmě se všechno odvíjí od výkonnosti. Jsou tam příští rok dvě akce, z toho jedna nová. Důležité bude, kdo jak bude hrát. Budu to řešit, až to přijde," dodal Rozsíval.