Domácím fanouškům totiž disciplinární komise pohrozila uzavřením tribuny E na jedno soutěžní utkání extraligy s podmínečným odkladem na zkušební dobu jednoho měsíce. „Byla by škoda přijít o kotel. Myslím si, že dělá super atmosféru. Je na fanoušcích, jak se k tomu postaví. Doufám, že budou stát při nás a k žádnému vyklizení kotle nedojde,“ přeje si brněnský útočník Jan Hruška.

Hokejista Zaťovič
Snad nebude blázinec na buly i u nás, říká Zaťovič po Karjale

Brňané se vulgárním skandováním provinili už potřetí v letošním ročníku extraligy. Před dvanácti dny v domácím utkání proti pražské Spartě vyvěsili vulgární transparenty mimo jiné i proti šéfovi extraligy Josefu Řezníčkovi a také skandovali hanlivé pokřiky.

Kometa vs. Pardubice
Kometa Brno: 2. místo (40 bodů)
Dynamo Pardubice: 12. (22 bodů)
Zářijový duel v Pardubicích: 5:4 pro Kometu


Sbírka na pokutu


Klub dostal celkovou pokutu padesát tisíc korun i za to, že pořadatelská služba transparentům nezamezila. „Částka je vysoká a chceme udělat veřejnou sbírku, která bude transparentní a samozřejmě je dobrovolná,“ prohlašuje na webu Komety předseda spolku Modrobílých Michal Jimramovský.


Zástupci sdružení se včera setkali s majitelem a hlavním koučem Komety Liborem Zábranským a diskutovali o tomto problému. „Při komunikaci se svazem a zástupci APK (Asociace profesionálních klubů ledního hokeje – pozn. red.), se přislíbilo, že by se dva zástupci fanoušků extraligových klubů mohli výhledově zúčastnit nejbližšího jednání APK. Ideální je říct naše argumenty, že je toto nařízení nesmysl. Je to velmi snadno zneužitelné a nejednoznačné,“ sděluje Jimramovský.


Také vyjádřil obavu z nadcházejících domácích duelů s Pardubicemi a Vítkovicemi. „Máme pět zápasů podmínku a nedovedu si představit, že ve středu nebo v pátek rozhodčí pokazí nedejbože zápas a budeme mlčet. Dejme tomu, že sebe dokážu ukočírovat, ale silně pochybuju, že lidé na tribunách budou potichu,“ dodává.

Útočník Martin Zaťovič.
Krejčík zaznamenal na Karjale bod. Bradu má oteklou, ale zuby v pořádku