Do sezony jste vstoupili dobře. Pokaždé jste bodovali, v tabulce jste druzí za stoprocentním Chomutovem. Jste spokojeni?
Jo, jsme. Po prvním zápase se Zlínem v kabině možná panovala určitá nervozita. Nebylo to úplně dobré, měli jsme nakonec jen bod. Bylo důležité, že jsme to pak v Olomouci ubojovali. Potvrdili jsme, že jsme dobrá parta, a a teď proti Spartě jsme ukázali fanouškům naši ofenzivu. Tu jsme podle mého postrádali v domácí premiéře.

Moderní pětibojař David Svoboda.
Rozlučka se Svobodou. Olympijský šampion v moderním pětiboji končí kariéru

Spartě jste nedali žádnou šanci. Nakonec jste oslavili nejvyšší domácí výhru v samostatné české soutěži proti tomuto soupeři. Jak se vám to povedlo? Pražané byli po utkání hodně zklamaní…
Nevím, těžko říct. Možná je to hrou, kterou produkují. Sparta je hokejovější než předchozí týmy, se kterými jsme hráli. Snaží se hrát kombinačně, což nám vyhovovalo. Měli jsme větší klid na holi. A ten můj pátý gól? Bylo to dost z úhlu. Moc času jsem na to neměl, a abych se přiznal, úplně jsem nevěděl, co s tím. Tak jsem do toho plácl a trefil to.

Už v přípravě jste byl vidět, bodoval jste. A to pokračuje i v ostré sezoně. Vypadá to, že se po návratu ze zámoří do mateřského klubu cítíte dobře…
Pomohlo mi, že jsme odehráli deset přípravných zápasů. Měl jsem čas i šanci si na hokej tady zvyknout. Vyhovuje mi to tady, je tu více prostoru než v Kanadě. Ano, je to jiné, ale myslím, že s tím nemám problém a zatím se cítím super. Doufám, že to bude pokračovat. Chci, aby se dařilo jak týmu, tak i mně.

Lukáš Krejčík.
Lukáš Krejčík: Mám skvělé spoluhráče, čtyři góly jsou jejich zásluha