Vítejte v Čechách. Jak se vám zde líbí?
Moc. Ale nám se líbí všude. Cestování nás baví. Rádi se podíváme všude, kde Jágr hraje. Jedním z důvodů, proč jsme přijeli, je, že Češi milují hokej snad ještě více než v Kanadě či Švédsku. Moc si užíváme zápasy, kde se takhle fandí, rádi potkáváme napříč světem. Moc si vážíme pozvání od klubu, díky kterému jsme zde. Jen nás mrzí, že nás nemohlo přiletět všech dvanáct. Ale doufám, že se sem ještě vrátíme v plném počtu.

Jak dlouho v Čechách budete?
Do čtvrtku, takže kromě sobotního zápasu ještě uvidíme první dvě utkání play-off. Ale jsme zde jen tři nejodolnější. Ale doufáme, že zde uvidíme plný dům, který bude tlačit Kladno za vítězstvím.

Nemrzí vás, že Jaromír dnes nehrál?
Tak co se dá dělat? Ale věřím, že máme šanci ho ještě vidět. Ale užíváme si i to, že můžeme vidět, odkud pochází taková hvězda. A také si užíváme zdejší atmosféru a doufáme, že bude Jaromír brzy v pořádku. Snad se ještě dá do pořádku a uvidíme ho v top formě.

Kladno hostilo Prostějov, dorazili i Travelling Jagrs z KanadyZdroj: Roman MarešPotkali jste se zde s ním?
Zatím ne. Ale věříme, že pokud nás zde uvidí, tak nás přijde pozdravit. Rádi bychom mu však zafandili – jemu i celému týmu. I kdybychom se nepotkali, tak si stejně moc užijem zápas, atmosféru i vše kolem.

Doufáte, že uvidíte Jágra v NHL?
To bychom si moc přáli. Pokud by se to ale nepovedlo, tak určitě máme plán, že by přijela celá naše skupina. Určitě i ostatní z nás by rádi viděli zdejší hokej tak, jako atmosféru na kladenském zimním stadionu. Je vidět, že zde lidé milují hokej.

Viděli jste situaci, při které se Jágr zranil?
Viděli a zatrnulo nám. Byl to hrozný střet. Ostatní by k hráči jeho kalibru měli mít větší respekt. Jaromír sice hraje tvrdě, stál špatně, ale tohle by se prostě nemělo stávat. V NHL by to soupeři takhle snadno neprošlo.

Jan ŠEJHL