"Nepamatuju, že bych to zažil jako křídlo. Kluci si mě dobírali, že začínám druhou sedmistovku jako křídlo. Ty návyky jsou obrovské a nejdou odbourat za jednu třetinu," řekl novinářům třinecký centr, který se po zranění a odstoupení Vladimíra Svačiny na svůj oblíbený post ve středu formace ve druhé polovině utkání vrátil.

Polanský přijal rozpojení jeho letité spolupráce s Martinem Adamským i přesun na kraj útoku s pokorou. "Byla to reakce na nepovedené poslední dva zápasy, které se naší lajně nepovedly. Dostali jsme vlastně všechny góly, nezbylo než to přijmout. Možná to bylo takové zpozornění, že nemáme svoji pozici jistou," podotkl elitní třinecký útočník.

I přes nepřesvědčivé výkony vicemistra vede interní tabulku produktivity s osmi góly a deseti přihrávkami.

Kulatý start za Oceláře okořenil asistencí na první Irglův gól. Ale daleko víc ho hřály tři body za vítězství 4:2, které se do třinecké šatny vrátilo po čtyřech porážkách.

"Skoro jsme zapomněli vítězný pokřik. Byla to šňůra, která by se Třinci nesměla stávat. Říká se, že dobré mužstvo třikrát za sebou neprohraje. Bylo toho fakt hodně a byli jsme tam, kde jsme nechtěli být, i když jsme zkoušeli různé věci," řekl Polanský.

Hustou atmosféru prý po úterním utkání s Hradcem Králové pročistil i týmový mítink, na kterém si hráči nebrali servítky. Nebyl prvním, ale až nyní padla slova na úrodnou půdu.

"Tým nešlapal. Možná jsme si to nepřipouštěli, možná nám někdy chybělo s klukama, že bychom si sedli a vynadali si. Teď proběhla nějaká bouře v kabině, možná se to trochu vyplavilo. Zkoušeli jsme to i předtím, ale doufám, že teď se nám to povedlo," dodal.

Po vydřené výhře 4:2 nad Litvínovem vítá, že už za dva dny Třinec hraje znovu. Byť na žhavém ledě Komety. "I když je to ještě takové těžkopádné, tak kabina žije. Jem rád, že nemáme žádnou pauzu a zkusíme tu energii využít hned v neděli," uvedl Polanský.