Nakládal si smlouvu s Flames vysloužil hlavně díky výborným výkonům na letošním mistrovství světa. V sedmadvaceti letech si tak v létě znovu přivykal na roli nováčka. „Vím, že to nebude jednoduché, ale kdybych se vzdával dopředu, tak tam nemá smysl chodit," povídal pardubický rodák před cestou za velkou louži. Tušil, že prosadit se do týmu Calgary nebude jen tak.

Nakládal si nejprve vyzkoušel nováčkovský kemp (a mezi mladíčky často v teenagerském věku se cítil nepatřičně jako třicátník u maturity), pak válel na přípravném kempu Calgary. Určitě nezklamal, patřil k nejpříjemnějším překvapením.

V jednu chvíli to vypadalo, že debut v NHL je jen otázka času. „Vychutnávám si to. Jsem poprvé v Severní Americe v klubu NHL a cítím, že mám velkou šanci," povídal Nakládal koncem září. „Je to velmi dobrý hráč. Na letošním MS hrál v první přesilovkové formaci s Jaromírem Jágrem. Má výbornou střelu a umí se srážet," chválil krajana další bek Ladislav Šmíd.

Kvůli zranění přišel o přípravné zápasy

Zklamaně nepůsobil ani trenér Bob Hartley. „Je hodně soutěživý. Pořád se chce učit, přitom už je starší, není to žádný kluk," prohlásil kouč Calgary. Přesto nakonec vyřkl ten krutý ortel, který si v zámoří na přelomu září a října každoročně vyslechnou desítky hokejistů: „Půjdeš na farmu." Roli hrálo i to, že Nakládal přišel kvůli zranění o tři přípravné mače Calgary.

Nakládal tak teď nastupuje za Stockton v Západní konferenci AHL. Hned v prvním utkání si připsal dva body při vítězství 7:0 nad Rockfordem, při následující porážce 1:4 od San Jose Barracuda přihrával na jedinou trefu domácích.

Hlavně v přesilovkách předvádí své kvality. „Umí střílet tvrdě a přesně, to jsme o něm věděli. Uvědomuje si, že aby uspěl, musí si věřit," řekl o českém obránci trenér záložního celku Ryan Huska. Tým Calgary nevstoupil do sezony dobře, prohrál čtyři z pěti zápasů. Kdo ví, třeba se Nakládal brzy dočká povolávacího rozkazu do NHL…