Po dvou porážkách ve skupině se od Vítkovic proti CSKA moc nečekalo. Jenže svěřenci Petera Oremuse se nehodlali vzdát předčasně a horkému favoritovi střetnutí zle zatopili. První třetina moc vzruchu nenabídla. Rusové zahrozili pouze při možnostech Nemirovskiho a Filpuly. Ostravané pak zahodili svou jedinou příležitost, když Kucsera po přihrávce Valčáka netrefil z dobré pozice branku.

Naopak ve druhé části se oba gólmani museli pořádně otáčet. Dvě velké šance měl hned na začátku Prochorkin a po něm také Saprykin, ale Šindelář si vždy poradil nebo mu pomohla tyč. A tak udeřilo na druhé straně a to dokonce dvojnásobně.

Nejprve vše, co mu stálo v cestě, prostřelil od modré čáry Stehlík a už za půl minuty to bylo o dva góly. Moskevský celek naprosto propadl v obranné třetině, Hunovu střelu ještě odrazila tyč, avšak to tak šťastně, že Stana byl úplně ze hry a dojíždějící Vladimír Svačina mohl doklepnout do prázdné branky.

Jenže CSKA zvládlo poměrně rychle srovnat. V polovině třetiny se prosadil z otočky Zajnullin a osm vteřin před přestávkou při přesilovce Žarkov tečoval Prochorkinovu střelu mimo dosah Šindeláře.

Také třetí třetina byla zajímavá. Příležitosti ke vstřelení rozhodujícího gólu mělo CSKA, ale také Vítkovice. Tu největší spálil v 53. minutě Roman Szturc, když po Vandasově přihrávce osamocený nedokázal usměrnit puk do branky.

A tak přišel trest. Ještě v normální hrací době se nechal vyloučit za držení Húževka a Rusové toho v čase 60:46 využili. Strapáč si sice lehl do Mišarinovy střely a dokázal ji zblokovat, ale pouze k Jakovu Rylovovi, jenž neváhal a prostřelil povyjetého Šindeláře, jenž reagoval na první střelu kapitána CSKA.

Do semifinále Spenglerova poháru tak postupuje CSKA Moskva, které se utká s domácím Davosem.

Hokejový Spenglerův pohár v Davosu - čtvrtfinále:

CSKA Moskva - HC Vítkovice Steel 3:2 v prodl. (0:0, 2:2, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Zajnullin (Mišarin, Ljubimov), 40. Žarkov (Prochorkin, Rylov), 61. Rylov (Mišarin) - 25. Stehlík (Burger), 26. Svačina (Huna, Roman). Rozhodčí: Massy (Švýc.), Patafie (USA) - Kaderli, Kohler (oba Švýc.). Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 6303 (vyprodáno).

Sestava Vítkovic: Šindelář - Randegger, Stehlík, Sloboda, Kovář, M. Hruška, Bail, Dudáš, Pastor - J. Káňa, Burger, Strapáč - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Húževka, Szturc - Kucsera, Kolouch, Valčák. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Kanada - Rochester 6:3 (3:0, 1:3, 2:0)
Branky: 8. a 51. Ritchie, 16. a 19. Micflikier, 27. Walser, 60. A. Giroux - 22. Hutchings, 27. Catenacci, 54. Armia.

Semifinálové dvojice: Davos - CSKA Moskva, Servette Ženeva - Kanada.