Olesz už ve svém druhém pobytu na ledě rozjel akci, která v přesilovce pět na tři vedla k prvnímu gólu Tomáše Svobody. "První třetinu jsem se ale trošku trápil. Chybělo mi zápasové tempo, načasování, ale zvykl jsem si a pak to celkem šlo. Fyzicky jsem se cítil dobře a i koleno je dobré," řekl Olesz po utkání (3:2).

Devětadvacetiletý útočník ve svém prvním startu pod novými trenéry Ladislavem Svozilem a Jakubem Petrem vstřebával nový herní systém.

Ani jako technickému hokejistovi přímočařejší styl Oleszovi není proti srsti. "Celý týden jsem pracovali na systému, co se nám trenéři snaží vštěpit. Je to jiné a odlišné, než co tu bylo, hodně dorážek a situací okolo brány. Ale mi to více vyhovuje. Je tam tlak do brány, na to jsem byl zvyklý a je to jednodušší pro mě," poznamenal Olesz.

I přes třígólový náskok Vítkovic zažili domácí hráči i diváci skoro hororový závěr. Pardubice snížily na 2:3, ale o další zápas v sezoně už v posledních minutách utkání Vítkovice nepřišly.

"Já jsem se nestrachoval, věděl jsem, že tu sílu máme. První půlku jsme hráli dobře, pak jsme párkrát udělali chyby, kdy jsme nevyhodili puk. I když to místy vypadalo, že gól můžeme dostat, věděl jsem, že tu sílu máme a zvládneme to," řekl Olesz.

Olesz si během dlouhé zdravotní přestávky v hlavě urovnal myšlenky. S klubem se dohodl, že zůstane až do konce sezony. "Leda kdyby přišlo Švýcarsko, tak bych zvažoval odchod. Ale už nechci přemýšlet a chci hrát," dodal.