Jak Deníku sdělil předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Martin Pecina, Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK) žádná pravidla při vyřazení Vsetína z hokejové extraligy neporušila.

Úřad sídlící v Brně došel po prostudování všech podkladů k definitivnímu závěru, že vyloučení Vsetína bylo oprávněné. „Vlastně jsme ani správní řízení nezahájili, protože pravidla hospodářské soutěže podle nás nebyla porušena,“ prozradil Deníku předseda Úřadu pro hospodářskou soutěž Martin Pecina. „Pravidla by byla porušena až v momentě, kdy by byl některý z klubů diskriminován. To se ale v případě Vsetína nestalo,“ vysvětlil Pecina.

Proti rozhodnutí úřadu sídlícího v Brně se důrazně ohradilo město Vsetín, které je s 81 procenty akcií výrazně většinovým vlastníkem hokejového klubu. „Rozhodně s tím nesouhlasíme a jako majoritní vlastník nadále budeme bojovat všemi možnými způsoby. Zda byly nebo nebyly porušeny zákony, rozhodne soud. Jsme přesvědčeni, že máme pravdu,“ uvedla v pátek odpoledne mluvčí vsetínské radnice Eva Stejskalová. Právě nevyzpytatelnou a nezřídka zdlouhavou soudní cestou se chce město domáhat svých práv.