O výsledku rozhodl po 44 sekundách prodloužení Marcel Haščák. Stejně jako v prvních dvou zápasech získala i tentokrát Sparta v úvodní třetině náskok, v závěru ale nestačila čelit tlaku soupeře. Série pokračuje v sobotu od 17.00 čtvrtým zápasem opět v Brně.

V divokém úvodu Sparta zaskočila Kometu 

„Ztratili jsme třetí utkání v řadě stejným způsobem. To znamená v závěru utkání nebo v prodloužení. Situace už je vážná, zítra nemáme kam uhnout. Buď utkání zvládneme a sérii vrátíme ještě do Prahy, nebo nám končí sezona. Musíme zvednout hlavy a pokusit se o velký zázrak," řekl po utkání trenér Sparty Jiří Kalous.

V divokém úvodu Sparta zaskočila Kometu dravostí a agresivitou v osobních soubojích. Po druhém střídání skončil zápas pro útočníka Káňu, který si po nárazu do mantinelu poranil ruku. Sparta se dostala do velkého tlaku, který jí vynesl v průběhu pouhých 48 sekund dvougólový náskok. Už ve 2. minutě otevřel skóre Uher a vzápětí překonal Čiliaka Gernát.

Sparta doplácela na častá vyloučení 

Na tvrdou hru na hranici pravidel ale Sparta doplácela častými vyloučeními a nabídla soupeři dvě přesilovky pět na tři v délce 31 a následně 47 sekund. Druhou početní výhodu Kometa využila, když Vincourovu střelu tečoval před brankářem Pöpperlem Haščák.

Bojovně naladěná Sparta ale pokračovala v náporu a zužitkovala hned první přesilovku. Při vyloučení Zaťoviče hosté dokonale rozebrali domácí obranu a v 11. minutě Vrána přidal třetí gól Pražanů. Kometa se z počátečního šoku vzpamatovala až ve druhé třetině, v níž převzala iniciativu. V ní vyrovnala, ale rozuzlení dramatu padlo už po 44 sekundách prodloužení. Při protiútoku domácích našel Vojtěch Němec přesnou přihrávkou volného Haščáka, který prostřelil Pöpperleho.

K postupu potřebuje Sparta tři výhry 

„My si řekneme, že budeme hrát určitým způsobem a dodržujeme to třetinu, maximálně třetinu a půl. Přišlo mi, jako bychom měli strach o výsledek a přestali hrát, což dokáže Kometa potrestat," kroutil hlavou Petr Vrána.

Člen elitního útoku pomohl k vypracovanému vedení 3:1 asistencí a gólem, jenže na první vítězství v sérii to nakonec nestačilo. „Místo toho, abychom to za stavu 3:1 v klidu dohráli, tak nehrajeme podle našich představ, necháme se vyloučit a vypadneme z tempa," mrzelo útočníka. Sparta se tak nachází v kritické situaci, kdy ji od vyřazení ji dělí jediná porážka. Pro postup tedy musí vyhrát čtyřikrát v řadě.

„Věděli jsme, že to nebude lehký, když jsme oba domácí zápasy prohráli. Teď se ukáže, co v nás je. My jsme odehráli spoustu kvalitních zápasů v Lize mistrů a zvládli jsme je, takže se musíme zvednout a zahrát dobře. Nic jiného už nám nezbývá," uvědomuje si člen elitního útoku Sparty.