Před touto trefou skóroval v Chomutově 29. října, kde Brňané také padli v prodloužení, tehdy 2:3. „Zase je důležité, že se neprohrává úplně a bere se třeba bod. Musíme zabrat, abychom vyhrávali takové vyrovnané zápasy. Jsme navrchu v tabulce a každý bod se počítá,“ řekl dvaatřicetiletý reprezentační útočník, jenž si v extraligové pauze odskočil na mezinárodní turnaj Karjala Cup do Finska.

15.11.2017 Nečas a Ščotka p
Matnou Kometu v prodloužení ztrestala dělovka Sýkory



Proti Pardubicím se prosadil v 39. minutě po dorážce. Možná právě větší důraz v předbrankovém prostoru Kometě proti houževnatému soupeři scházel. „Pardubice hrály dobře organizovaně. Těžko jsme se prosazovali. Když to nepadá, tak to nepadá,“ pokrčil rameny přerovský rodák.

Ve hře Komety mu scházela větší přesnost v rozehrávce. „Měli jsme s ní problémy. Pardubice hrály organizovaně v pěti a dělalo nám to problémy. Dávali jsme si špatné puky. Moc se nevylučovalo, takže jsme se ani nechytli z přesilovek. Vyrovnaný zápas, bohužel špatně dopadl pro nás,“ mrzelo Zaťoviče.

Hned v pátek naskočí zase na domácí led. V tabulce druhá Kometa ukrojí druhý ze šesti zápasů ve dvanácti dnech, hostí páté Vítkovice v pět hodin odpoledne. „Raději hraju než trénuju, všichni na tom budou stejně. Musíme ukázat hokejovost i fanouškům, protože jsme jim nic nepředvedli. Chceme prohru s Pardubicemi proti Vítkovicím odčinit,“ dodal Zaťovič.

Libor Zábranský.
Vulgární skandování? Šéf Komety Zábranský byl při setkání s fandy nekompromisní

Uvidí se, zda s ním do sestavy naskočí i bek Ondřej Němec, který nebyl ještě kvůli zranění v tréninku ve stoprocentní kondici a proti Dynamu chyběl.