Hossův odchod avizovali zástupci Plzně již v pondělí.

"Chtěli bychom Marcelovi poděkovat. Byl pro nás přínosem a samozřejmě jsme věděli, že ve smlouvě má klauzuli, že může odejít. To je hokej a stává se to. Jeho rozhodnutí respektujeme a nyní usilovně pracujeme na náhradě," uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Čtyřiatřicetiletý Hossa přišel do Plzně krátce před začátkem sezony a ve 20 duelech si připsal 16 bodů za osm branek a stejný počet asistencí. "Na Plzeň budu vzpomínat jedině v pozitivním. Není to poprvé v mé kariéře, kdy se v průběhu sezony stěhuji do jiného týmu. Nezastírám, že bych v Plzni rád pokračoval, ale kdo mě zná, tak tu změnu pochopí," uvedl slovenský vicemistr světa z roku 2012.

Zatímco na odchod Hossy do Třince neměl plzeňský klub vliv, k výměně Sýkory za Hrňu došlo na základě dohody.

"Jánko Sýkora se v letošní sezoně trápil a chceme mu pomoc, aby se opět nastartoval. Stejně tak Erik Hrňa jako celý Třinec neprožíval povedené období, ale věříme v jeho schopnosti a střelecké umění, které v sobě má. Věříme, že tato výměna pomůže oběma hráčům i klubům," uvedl Vlasák.

Pětadvacetiletý Sýkora má na kontě jedenáct kanadských bodů za pět branek a šest asistencí, o dva roky starší Hrňa získal stejný počet bodů za tři góly a osm asistencí. Nejlepší střelec předchozího extraligového ročníku byl v minulém týdnu společně s Jakubem Klepišem vyřazen z kádru Ocelářů.

Výměna Sýkora - Hrňa je aktuálně domluvena do konce ledna, v případě zájmu všech stran může podle webu plzeňského klubu dojít k prodloužení hostování až do konce sezony.