Smutnou zprávu přinesl právě zvolenský hokejový klub, jehož odchovancem Lunter byl.

"Obrovská tragédie zasáhla zvolenskou hokejovou rodinu. Ve věku 21 roků nás v neděli večer nečekaně navždy opustil Kristián Lunter, odchovanec našeho klubu a v aktuální sezóně hráč prvoligového Prešova. Vyhasl život šikovného mladého chlapce, dobrého spoluhráče a hlavně přítele. Všem pozůstalým tímto vyjadřujeme hlubokou upřímnou soustrast. Kiko, odpočívej v pokoji," stojí v prohlášení HKM Zvolen ne jeho facebookové stránce.



„Je to strašná zpráva, když si vzpomenu, že v pátek jsme hráli v Michalovcích a Kristiánovi nic nebylo. Na nic si nestěžoval, nic ho nebolelo. Hráči šli potom domů, ale ja jsem zůstal s juniorkou a v nedeěi večer jsem se vracel, když mi cinkla SMS a přečetl jsem si tuto zprávu,“ citoval web sport24.sk hráčova trenéra Slavomíra Chlebce. 

Mladý hráč měl v odpoledních hodinách doma zkolabovat, přivolaná záchranka jej ještě během převozu oživovala, v nemocnici ale zemřel. Podle informací sport24.sk měl problémy se srdcem.

Lunter byl mládežnickým slovenským reprezentantem. Kromě Zvolena a Prešova působil v sezóně 2015/16 v juniorce brněnské Komety.

Trenér Uwe Krupp.
Prohry a lazaret. Krupp čelí na střídačce Sparty nečekané výzvě