„Budeme to chtít doma rozhodnout,“ vzkázal do kamery O2 TV asistent trenéra hostů Pavel Patera.

Zlínská osmaosmdesátka převzala u mantinelu v rychlosti odražený kotouč, natlačila se před gólmana Růžičku a poslala kotouč mezi betony. A poté už on i celý stadion propukl do stavu euforie. „ Začíná se projevovat morálka a vůle hráčů. Jsme rádi, že jsme mohli potěšit diváky rozhodujícím gólem,“ pochvaloval si kouč Zlína Robert Svoboda.

Radek Smoleňák.
Hradecký Smoleňák před startem čtvrtfinále: Brno nespí klidně

V poněkud bláznivé první třetině se oba týmy dostaly do několika šancí. Nejprve ve 3. minutě Valenta netrefil odkrytou branku, vzápětí vychytal Kašík samostatný únik Vondrky. Jenže potřetí ze čtyř zápasů v sérii šla ve 14. minutě do vedení Mladá Boleslav. V situaci dva na jednoho poslal milimetrovou žabičku na hůl Procházky, který prostřelil Kašíka.

Jenže 45 vteřin před první sirénou vytvořili Berani obrovský tlak před Růžičkou a Nosek doslova dotlačil kotouč za Růžičku. „Se štěstím jsme využili přesilovku. Snažím se tlačit do brány a povedlo se to protlačit. Bylo to o jednom gólu,“ věděl autor zlínské vyrovnávací trefy.

V polovině zápasu měl na holi vedení Klepiš, na zlínského gólmana si však nepřišel. Na druhé straně ve 35. minutě Šlahař nastřelil horní tyč. „Boleslav hraje dobře dozadu, my se snažíme taky, je to o jedné chybě a gólu. Měli jsme dobrý tlak, bohužel, nedali jsme gól,“ litoval obránce Nosek.

Ten dal až Zdeněk Okál kolem osmé hodiny večerní. V neděli v Mladé Boleslavi se rozhodne.

Hokejový brankář Marek Čiliak.
Hvězdný Čiliak vs. nezkušená dvojice. Kometa má v bráně jistotu, Hradec otazníky

PSG BERANI ZLÍN - MLADÁ BOLESLAV 2:1pp (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Fořt, 69. Okál – 14. Procházka (Šťastný, Žejdl). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Svoboda, Klouček. Stav série: 2:2

PSG Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Nosek (A), Freibergs, Ferenc, M. Novotný, Řezníček, Zbořil, Valenta – Dufek, Fořt (A), Kubiš (C) – Šlahař, Honejsek, Herman – L. Krejčík, P. Sedláček, Okál – Š. Kratochvil, Popelka, E. Kulda.
BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Pláněk, Dlapa, Kurka, Němeček, Kovačevič, Bernad, Hrdinka – Vondrka (C), Klepiš (A), Skalický – Šťastný, Žejdl, Pabiška – Procházka, P. Musil, Látal – P. Kousal, Najman, Flynn.

Jan Knotek
Podceňovaná Mora? Jsme dost silní na to, udělat něco velkého, říká Knotek