Oceláři si v kabině důrazně vyříkali předchozí zápas v Chomutově, kde ztratili vedení 2:0 a 4:2. Slova padla na úrodnou půdu, neoblíbený soupeř ze Zlína si v Třinci mnoho šancí nevypracoval.

"V Chomutově bylo naše bránění tristní. Museli jsme se v defenzívě zlepšit. A co jsme si řekli, jsme splnili do puntíku. Počínaje gólmanem a konče čtvrtou lajnou jsme všechno dodrželi. Takhle musíme hrát pořád," prohlásil útočník Martin Adamský, jenž k výhře přispěl dvěma góly.

Čtyři vyrovnané útočné formace

Po uzdravení Erika Hrni zamíchali trenéři se složením všech čtyř útoků Ocelářů. Nenechali ani jeden pohromadě, zkušené duo Adamský, Jiří Polanský zařadili až do čtvrté formace. Tento tah se ale osvědčil. Oba zkušení forvardi byli hlavními strůjci vysoké výhry 7:1.

"Nijak mi to nevadilo. Potvrzuje se, že máme opravdu čtyři vyrovnané lajny a vůbec nezáleží, zda jsem v první nebo až ve čtvrté. Šlapeme jako tým, to je důležité," uvedl Adamský. Za dva zápisy mezi střelce byl rád. "Ale kanadské body a body do tabulky jsou podstatný rozdíl. Kanadské body jsou teď pro mě mimo hru," zdůraznil třinecký útočník.

Jeho parťák Polanský asistoval u tří gólů. V útoku je doplňoval Ján Sýkora, který se v sezoně trefil za Oceláře poprvé. Oba si spolu na ledě rozumí, ale Adamskému je jedno, jak sestavu trenéři poskládají. "Většina kluků od nás má v extralize nebo v cizích soutěžích hodně odehráno. A jsme profíci. Je jedno, zda je tam Petr, nebo Pavel. Potřebuji hlavně hrát a chci vyhrávat. Nesejde na tom, kdo je vedle v sestavě," podotkl Adamský.

Hře Ocelářů nechybělo nic

Neoblíbeného soka zlomil Třinec ve druhé třetině, v níž nekompromisně trestal téměř jakékoli zaváhání soupeře a v rozmezí mezi 27. až 36. minutou zvýšili z 1:0 na 6:0. Chvílemi to vypadalo, jako kdyby Zlín zakusil soupeři obávaných vlastních zbraní.

"Víme, že Zlín má kvalitní defenzívu. Je houževnatý, čeká na chyby a jsou dobří v proměňování šancí. Když ztratíme puk na modré čáře, ihned vyráží do brejku a z toho těží. Ale tomu jsme se vyvarovali. Už v první třetině jsme je trochu zmáčkli a ve druhé pak rozhodli. Dobře jsme se pohybovali, v naší hře bylo všechno," těšilo Adamského.

V příštím kole čeká třinecké hokejisty televizní zápas ve šlágru kola prvního s druhou Kometou Brno. "Bude to dobrý zápas. Mě ale nabíjí každé utkání. Už je mi 35, za chvíli mi to končí, tak se to snažím užívat," uzavřel Adamský.

TAKÉ ČTĚTE: Šťastný po debaklu v Třinci: Vyměnit půl týmu? Nevím, zda je to vhodné