Kromě zveřejnění nového videa také tvůrci oznámili, že mění směr, kterým se má Ancestors ubírat. Původně hra byla oznámena jako epizodické dobrodružství, které by nechalo hráče prožít důležité okamžiky v historii lidstva. Konkrétně se v roce 2015 mluvilo o objevení ohně, penicilinu či přistání na Měsíci.

Ancestors nakonec epizodické nebude a půjde o tradiční hru, která hned při vydání nabídne vše. Rovněž se chtějí tvůrci zaměřit na Afriku, jako kolébku civilizace. Konkrétně se mluví hlavně o období mezi 2 až 10 miliony let zpět. Na hráče tak budou čekat dávní předkové dnešních lidí. Moc konkrétní ale studio zatím není.

Zdroj: Youtube

Druhou větší změnou je potom zaměření na „tradiční" herní prvky. To znamená například sbírání surovin nebo nutnost přežít v nebezpečném světě. Původně hra byla představována spíše jako prožití důležitých událostí.

Ancestors: The Humankind Odyssey má před sebou ještě dlouhou cestu a studio neprozradilo, kdy zhruba plánuje hru vydat. Stejně tak se neví, pro jaké herní platformy nakonec vyjde.

Grunex.com